Antalya 29 Ekim Cumhuriyet Parkurunda 3. Geleneksel Doğa Yürüyüşü 15 Km

29 Ekim 2022 – Cumartesi günü, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Tünektepe çevresindeki Antalya 29 Ekim Cumhuriyet Parkurunda  3. Geleneksel Doğa Yürüyüşü yapılacaktır.

Parkurdaki SkyrunnerTur® Dağ Koşusu Etabının 15 km’lik güzergâhında yapılacak olan doğa yürüyüşünün zorluk derecesi, spor yapan kişiler için kolay olup herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan sedanter kişiler için ise orta zorluktadır.

Antalya 29 Ekim Cumhuriyet Parkuru 3. Geleneksel Doğa Yürüyüşü  SkyrunningTr® ‘nin 2022 yılı faaliyet programında yer almaktadır. Bu etkinlik için katılım kontenjanla sınırlıdır. Faaliyet Antalya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenlendiğinden halka açıktır. Halktan kişiler başvurularını www.abbsporhizmetleri.com adresindeki linkten yapabilmektedir.

SkyrunningTr® üye, sporcu ve yakınları ile taraftarlar, faaliyete katılmak için 26 Ekim 2022 – Çarşamba günü saat 17:30’a kadar aşağıda yer alan kayıt formundan ön kayıt yapmalıdır. Kayıtları onaylanan kişilere geri dönüş yapılacaktır. Faaliyet ile ilgili detaylar aşağıda açıklanmıştır. Lütfen dikkatli bir şekilde okuyunuz.

PARKUR BİLGİLERİ

SkyrunnerTur® Tünektepe 15 Km Etabı
Başlama Saati : 08:00
Toplam uzunluk : 15 Km
Toplam iniş : 397 m
Toplam tırmanış : 392 m
Maksimum yükseklik : 342 m
Minimum yükseklik : 6 m
Başlangıç ​​yüksekliği : 13 m
Bitiş yüksekliği : 13 m
İniş oranı : %6,45
Tırmanma  oranı : %7,45
Km başına iniş farkı : 26,61 m
Km başına tırmanış farkı : 26,26 m
Kayıt için İrtibat Telefonu : 533 710 4670
Koordinasyon Kurulu ve Rehberler : Mürşidin Demircan, Baran Sır, Ülkay Atalay, Suat Yeter, Merle Zorlu, Ömer Faruk Yeruşan, Yasin Kesim, Yakup Ateş
Buluşma Yeri : Kaydı yapılan adaylara buluşma yeri ayrıca bildirilecektir.

Etkinlik 18 yaş ve üstü herkesin katılımına açık olup adaylar gruba uyum sağlamak ve aykırı davranışlarda bulunmamak şartıyla Yönetim Kurulunun uygun görmesi halinde etkinliklere katılabilirler.

Faaliyet dağ koşullarının hakim olduğu alanda gerçekleşeceği için adayların dağ ve patika yürüyüşleri (veya koşu, bisiklet sürme vb.) deneyimli olması gerekmektedir. Katılımcıların dağda yürüyüş yapmalarına (veya koşmalarına) engel olmadığını belirten geçerlilik süresi dolmamış bir sağlık belgesine veya bir spor federasyonundan onaylı sporcu lisansına sahip olmaları gerekmektedir. İlgili belgeler faaliyet öncesi organizasyona sunulacaktır.

Antalya kent merkezine 13 km mesafedeki Sarısu mevkiinde faaliyete başlanacak ve sürekli tırmanışla orman içi ham yollardan ve patikalardan 342 m rakımdaki Antik harabe ve lahit kalıntısına ulaşılacak, bu noktadan itibaren hafif inişle önce Büyükdipsiz Mağarasına, müteakiben Antik dönem tarım teraslarına, Onabora ören yerine varılacaktır. Onabora‘da verilecek molaya müteakiben Gökdere kıyısına inilecek, patika ve orman içi ham yol takip edilerek Sazlıova‘dan İnburnu mevkiine varıldığında yürüyüş sona erecektir. Katılımcılar rehberin, yürüyüş liderinin, antrenörün ve görevlilerin sportif talimatlarına uymakla yükümlüdür.

Etkinliğe katılım için kayıt ücreti yoktur. Ancak bağış yapmayı arzu eden kişiler Skyrunning Spor Kulübü ile irtibata geçebilir.

Bitki Örtüsü: Yüksek boylu çam ormanı

Yabani Hayat: –

Su ve Gıda Durumu: Güzergâh orman içinde olup su yoktur. Yanınızda en az 2,5 litre su, kumanya, atıştırmalık vb. bulundurmanız uygundur.

Zorluk Derecesi: KOLAY ila ORTA arası 

Bu etkinliğe bedensel engeli olmayan, sağlık yönünden her hangi bir sıkıntısı ve sağlık sorunu bulunmayan, spor yapan veya dağlık arazide en az sekiz saat süreli yürüyüşleri tamamlamış, halen aktif olarak yürüyen, koşan, bisiklet süren, kimseler katılabilir.

Hava Durumu: 28 derece olması beklenmektedir.

Güzergâh: Kısmi yeterlilik esasına göre hareket edilecektir. Her katılımcı kendi sağlığı ve güvenliğinden kendisi sorumludur. Güzergahın %20 ham yol, %5 asfalt, %75 orman içi patikadır. Patikalara araç ile ulaşılması mümkün değildir.

Ulaşım: Başlangıç noktasına Sarısu Depolama’ya sefer yapan şehir içi toplu taşıma araçları ile ulaşılabilmekte ve aynı şekilde dönüş yapılabilmektedir. Dileyen kişi Sarısu’ya kendi aracı ile gidebilir, alanda otopark mevcuttur.

NOT: Bu etkinlikte kask zorunlu değildir. Ancak etkinlik orman içinde ve düz olmayan engebeli ve kısmen taşlık arazide gerçekleşecektir. Ayakkabılar tabanı sert, zemini kavrayan ve kaymayan cinsten olmalı, kıyafetiniz mevsim şartlarına uygun olmalı, sırt çantanızda şahsi ilacınız (eğer kullanıyorsanız), atıştırmalık, kuruyemiş, eldiven, güneş gözlüğü, düdük, yedek giysi, çorap gibi eşyalar bulunmalıdır.

Doğa yürüyüşü kuralları, doğa yürüyüşlerinde gerekli malzemeler ile ilgili bilgi ve öneriler kulübün (www.skyrunningtr.org) internet sayfasında yer almaktadır.

KAYIT FORMU

    Yukarıda belirtilen kayıtlarda hata veya uyuşmazlık tespit edilmesi durumunda "Skyrunning Spor Kulübü"nün etkinlik başvurunuzu iptal etme hakkı saklıdır.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir