Çocuklar Aileleriyle Doğada Buluşuyor

“Çocuklar doğa yürüyüşleri vasıtasıyla dağcılık ve skyrunning sporuna geçiş yapabilirler” dedik ve kent ortamından uzakta Doyran Göleti civarında çocuklar için 9 Ekim 2022 – Pazar günü bir etkinlik düzenledik. 7 – 17 yaş grubundaki çocuklara yönelik bu faaliyetimizde, veliler çocukları ile doğaya çıkarak ormanlık alanda doğa yürüyüşü yapabilecektir.

Katılmak için 6 Ekim 2022 – Perşembe günü saat 17:30’a kadar ön kayıt yapılması gerekir. Kayıtları onaylanan adaylara geri dönüş yapılacaktır. Faaliyet ile ilgili detaylar aşağıda açıklanmıştır. Lütfen dikkatli bir şekilde okuyunuz.

PARKUR BİLGİLERİ

SkyrunningTr® Çocuklar Aileleriyle Doğada Buluşuyor
Başlama Saati : 09:00
Toplam uzunluk : 7 Km
Toplam iniş : 291 m
Toplam tırmanış : 278 m
Maksimum yükseklik : 303 m
Minimum yükseklik : 118 m
Başlangıç ​​yüksekliği : 137 m
Bitiş yüksekliği : 121,9 m
İniş oranı : %9,15
Tırmanma  oranı : %9,2
Km başına iniş farkı : 42,89 m
Km başına tırmanış farkı : 40,99 m
Kayıt için İrtibat Telefonu : 533 710 4670
Rehber, Yürüyüş Lideri, Antrenör : Mürşidin Demircan
Buluşma Yeri : Kaydı yapılan adaylara araç güzergahı ve buluşma yeri ayrıca bildirilecektir.

Etkinlik 7-17 yaş grubundaki çocuklar ile velilerinin katılımına açıktır.

Faaliyet ormanlık alanda gerçekleşecektir. Adaylar orman içi patika yürüyüşü deneyimli olması gerekmemektedir. Ancak katılımcıların, doğada yürüyüş yapmaları (veya koşmaları) için bedensel bir engeli ve her hangi bir sağlık sorunu bulunmamalıdır. Kulüp gerek görmesi halinde katılımcılardan geçerlilik süresi dolmamış bir sağlık belgesi veya bir spor federasyonundan onaylı sporcu lisansı ibraz etmesini talep edebilir. Bu durumda belgeler faaliyet öncesi organizasyona sunulacaktır.

Antalya kent merkezine 25 kilometre mesafedeki Doyran mevkiinde faaliyete başlanacak ve orman içi ham yolda ve patikada basit bir tırmanışla kent Antalya’nın gözler önüne serildiği tepeye ulaşılacak, ayrıca Doyran Şelalesi ziyaret edilecek ve Doyran Göleti çevresinde yürünecektir. Katılımcılar rehberin, yürüyüş liderinin, antrenörün sportif talimatlarına uymakla yükümlüdür.

Etkinliğe katılım ücretsizdir. Ancak arzu eden kişiler Skyrunning Spor Kulübü ile irtibata geçip IBAN numarasına bağış yapabilirler.

Bitki Örtüsü: Çam ormanı

Yabani Hayat: –

Su ve Gıda Durumu: Yanınızda 2,5 litre su + kuruyemiş, atıştırmalık vb. bulundurmanız uygundur.

Zorluk Derecesi: KOLAY

Bu etkinlik çocukların doğa ile tanışmasına yönelik bir faaliyettir. Spor yapan veya yapmayan bedensel engeli bulunmayan çocukların ve velilerinin katılımına açık olup her hangi bir sağlık sorunu olmayan kimseler katılabilir.

Hava Durumu: 28 C° derece olması beklenmektedir.

Güzergâh: Kısmi yeterlilik esasına göre hareket edilecektir. Her veli çocuğunun sağlığı ve güvenliğinden kendisi sorumludur. Güzergahın %70’i ham yoldur. Patikaya araç ile ulaşılması mümkün değildir.

Katılımcılar Doyran mahallesine kendi aracı ile gelebileceği gibi Doyran’a Meydan’dan sefer yapan toplu taşıma araçları ile ulaşabilirler. Şehir merkezinde Meydan’dan kalkan MD25 ve Otogar Depolama’dan kalkan TK51A nolu toplu taşıma araçları ile Doyran’a ulaşılabilmektedir.

NOT: Bu etkinlikte kask zorunlu değildir. Ancak etkinlik orman içinde ve düz olmayan engebeli arazide gerçekleşecektir. Ayakkabılar tabanı sert, zemini kavrayan ve kaymayan cinsten olmalı, kıyafetiniz mevsim şartlarına uygun olmalı, sırt çantanızda şahsi ilacınız (eğer kullanıyorsanız), atıştırmalık, kuruyemiş, eldiven, güneş gözlüğü, düdük, yedek giysi, çorap gibi eşyalar bulunmalıdır.

Doğa yürüyüşü kuralları, doğa yürüyüşlerinde gerekli malzemeler ile ilgili bilgi ve öneriler kulübün (www.skyrunningtr.org) internet sayfasında yer almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir