SkyrunningTr® Parkuru Topçu Yolu Hayırlı ve Uğurlu Olsun

5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunun 13.maddesine göre, Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı gündemde yazılı konuları görüşmek üzere 12.10.2020 Pazartesi günü saat 14.00’te Antalya Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasında toplandı. Toplantı gündem maddeleri arasında Skyrunning Spor Kulübü® Derneği’nin 2020 Yılı Faaliyet Programında yer alan ve kulüp sporcuları tarafından resmi yürüyüşü ilk kez 12 Ocak 2020 tarihinde gerçekleşen Topçu Yolu (Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul ve Silah Arkadaşları Anısına)’nun Antalya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Sağlıklı Yaşam Alanı Yönetimi Koordinasyon Merkezi (SYAYK)’nde tescil edilmesine ilişkin öneri de yer aldı.

Gündemin 100. maddesi şu şekilde arz edildi “Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul ve silah arkadaşlarının Elmalı’dan Kaş’a yaptığı zorlu yolculuğu dikkate alarak oluşturulan “Topçu Yolu” parkurunun, milli şuur ve bilincin yaşatılmasına ve vatandaşların fiziksel hareketliliğini teşvik ederek obezite ile mücadeleye yapacağı katkı nedeniyle, Elmalı’dan Kaş’a ve Kemer’e uzanan kırsal alanda 1917 yılında kahraman topçumuzun yürüdüğü güzergâhın “Topçu Yolu” adıyla anılması ve Sağlıklı Yaşam Alanı Yönetimi Koordinasyon Merkezi (SYAYK)’nde kayda alınması ile ilgili hususun görüşülerek karara bağlanması ile ilgili Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığının teklif yazısı.”

Gündemin 100. maddesi Büyükşehir Belediye Meclisinin 14 Ekim 2020 tarihli devam meclisinin 8.nci maddesinde yer aldı ve toplantıda yapılan 4.ncü oylama neticesinde; hazır bulunan 79 meclis üyesinin tamamı EVET dedi ve Topçu Yolu teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Milletimize ve Antalya’ya hayırlı ve uğurlu olsun.

 

SkyrunningTr® Parkuru Topçu Yolu  ile ilgili olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisine sunulan Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu

20201016_8 ABB Meclisi Topcu Yolu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir