SkyrunningTr® ile ARO’da Doğa Yürüyüşü Üzerine Bir Çalışma

SkyrunningTr®, 27.03.2019-Çarşamba.

Antalya Turist Rehberleri Odası Eğitim Komisyonu “Doğa Yürüyüşü ve Turist Rehberliği” konusunu görüşmek üzere toplandı. Toplantıya ARO YK üyesi ve Eğitim Komisyonu üyelerinden Nevin Şen ve İrem İslamoğlu, oda sekreteri Bilal Bilaloğlu, sekreter yardımcısı Gamze Durna ile ARO üyesi ve SkyrunningTr® başkanı Mürşidin Demircan iştirak etti.

Fotoğraf: ARO Eğitim Komisyonu İle Toplantı, 27.03.2019-16:37

Saat 14:00’te başlayan ve iki buçuk saat süren bu görüşmede; komisyon uygulamada karşılaştıkları sorunları aktarırken, Demircan, Antalya – Göller Bölgesindeki mevcut rotalar ve doğa yürüyüşleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Yapılan müzakere neticesinde, doğa turizmine yönelik etkinliklerin Kültür ve Turizm Bakanlığınca belge verilmiş rehberler tarafından yapılması ve Antalya ile Göller Bölgesindeki tarihi – antik yollar ile kültür rotaları hakkında ARO üyesi turist rehberlerine teorik ve uygulamalı eğitim verilmesi, uygulamalı doğa gezileri düzenlenmesi, gezilerde uzman eğitici turist rehberi meslek mensuplarından yararlanılması yönünde tavsiye kararı alındı.

“Doğa Yürüyüşü ve Turist Rehberliği”  konulu tavsiye niteliğindeki bu ilk toplantı kararı, konuyu sahiplenmesi ve koşulların oluşması için ARO Yönetim Kuruluna sevk edildi.

Görünen o ki, 2019 Nisan ayı itibariyle Likya Yolu ve Aziz Paul Yolu gibi dünyaca ünlü tarihi – kültür rotalarında turist rehberleri aktif olarak görev alacaklar.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir