TRT Antalya Radyosu’nda skyrunning sporu ve Skyrunning Türkiye® faaliyetleri tanıtıldı

Başkan Mürşidin Demircan, TRT Antalya Radyosu tarafından yayınlanan “Her İnsan Bir Öykü” konulu programa katıldı, skyrunning disiplini ve Skyrunning Spor Kulübü® faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

16.07.2022-Cumartesi günü saat 10:45’te yayınlanan “Her İnsan Bir Öykü” konulu söyleşiye telefon bağlantısı ile katılan Başkan Demircan, skyrunning nedir, skyrunning sporuna nasıl başladınız, spor yapmanın önemi, Türkiye’de spora verilen önem konularında bilgiler aktardı.

Demircan konuşmasının sonunda “Klasik yol ve pist koşuları eski cazibesini yitirmekte. İnsanlar artık doğada, dağlarda yapılan koşulara ve diğer sportif etkinliklere yönelmekteler. İnsanın özü doğadadır. Dünyada bu yöndeki gelişmeleri yetkililer görebilmeli ve bu yönde çalışmalar yapılması faydalı olacaktır. Skyrunning spor disiplininin ülkemizde branş olarak kabul edilip, desteklenmesi halinde güçlü bireylerin ve toplumun oluşmasına imkân sağlanabilir. Diğer taraftan Antalya önemli bir turizm destinasyonu. Antalya Ultra® parkurlarını dünyaya lanse edebilmeliyiz. Antalya Ultra® parkurlarının hiking, trekking, skyrunning, bisiklet sürme gibi sportif amaçlı faaliyetler için sağlıklı ve güvenli parkurlardan oluştuğunu tur operatörlerine aktarabilir, tanıtabilir isek, yüzbinlerce yabancı sporcuyu Antalya’ya ve ülkemizin diğer bölgelerine çekebiliriz. Netice itibariyle doğasever dinleyicilerimizi Skyrunning Türkiye® kulübümüze üye olmaya ve Antalya Ultra® parkurlarında yürüyüş yapmaya, koşmaya ve diğer sportif faaliyetlerimize katılmalarını bekleriz.” dedi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir