Dağcılık Kulüpleri Toplantısı

Haber ve Fotoğraflar: Antalya Ultra®

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bir ilke imza atarak Antalya spor siciline dağcılık spor disiplininde kayıtlı dağcılık kulüplerini bir araya getirerek ilk toplantıyı düzenledi. Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Hakan Gündüz ve spor uzmanı Fatih Çelik önderliğinde gerçekleşen bu ilk toplantıya Antalya’da dağcılık spor disiplininde faaliyet gösteren 10 kulüp yetkilisi katıldı.

Fotoğraf: Antalya Ultra®, Hakan Gündüz ve Fatih Çelik, 6.12.2021 -16:03:19

Hakan Gündüz dağcılık ile ilgili faaliyetlerin Antalya ve ülkemiz için taşıdığı önemi sebep ve sonuçlarıyla izah etti ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün yerleşik görüşünü katılımcılar ile paylaştı. İdareye göre, önümüzdeki spor sezonunda Antalya il sınırlarında düzenlenecek tüm dağcılık faaliyetlerinin Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından onaylı olması gerektiği, kulüplerce düzenlenecek faaliyetlerin onaylı programa göre yürütülmesinin zorunlu olduğu aktarıldı. Dağların stratejik önemi, orman varlığı, flora ve fauna ile endemik türlerin korunması gibi güvenlik gerekçeleri dikkate alındığında; gerek kulüpler ve gerekse diğer kişilerin önceden onay alınmamış herhangi faaliyet taleplerinin İdarece dikkate alınmayacağı ve faaliyet düzenlenmesine izin verilmeyeceği hususu vurgulandı.

Toplantıda Antalya’ya yeni atanacak TDF İl Temsilcisinin nasıl bir kimse olması gerektiği ve kulüplerin bu kişiden ne tür beklentilerinin olduğu konusu da ele alındı. Kulüp temsilcileri bu konudaki görüşlerini katılımcılar ile paylaştılar ve oylama ile temsilci seçilmesini dile getirdiler. TDF İl Temsilcisi Talimatına göre İl Temsilcisi İllerde, Federasyonu temsil etmek üzere, Federasyon Başkanının teklifi ve Bakanlığın onayı ile görevlendirilerek fahri olarak görev yapan kişidir.  Antalya örneğinde ise İl Temsilcisi her kulüp temsilcisinin kağıda isim yazıp oy vermesi şeklinde belirlenmiş ve oylama sonucu Federasyon Başkanına iletilmek üzere, toplantıda hazır bulunan TDF Yönetim Kurulu Üyesi İlkşen YILDIRIM ile paylaşılmıştır.

Fotoğraf: Antalya Ultra®, TDF YK Üyesi İlkşen YILDIRIM (ayakta)

Dağcılık camiasındaki bu yeni 3 yıllık dönemin Antalya’ya ve ülkemize hayırlı uğurlu olması temenni edilmiş ve toplantı sona ermiştir.

Dağcılık disiplininde faaliyet gösteren ve toplantıya iştirak eden kulüpler aşağıda harf sırasına göre listelenmiştir. 

1 Akdeniz Üniversitesi Spor Kulübü
2 Antalya Dağcılık Ve Doğa Sporları Kulübü
3 Antalya Ekspres Dağcılık Ve Doğa Sporları Kulübü Derneği
4 Beydağları Dağcılık Ve Doğa Sporları Kulübü Derneği
5 Döşemealtı Turizm Tanıtma Ve Doğa Sporları Kulübü Derneği
6 Kaya Tırmanış İhtisas Spor Kulübü Derneği
7 Limyra Turizim Tanıtım Dağcılık Ve Doğa Sporları Kulübü Derneği
8 Skyrunning Spor Kulübü Derneği
9 Toroslar Doğa Sporları Gençlik Ve Spor Kulübü
10 Yürüyüş Liderleri Spor Kulübü Derneği

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir