İkinci Yılın Ötesi

Değerli Arkadaşlar,

9 Nisan’da kutlamayı planladığımız kuruluş yıldönümümüzü geçekleştirmeyi amaçlamış isek te, COVİD-19’a bağlı sebeplerle kısıtlamaların devam etmesi nedeniyle bu yılki süreci de buruk duygular ile karşılıyoruz.

Uluslararası, ulusal ve yerel spor etkinliklerini derinden sarsan bu kısıtlı yaşam, önceliğin neden spor olması gerektiğini bir kez daha ortaya koymuştur. Temel gündemimiz olan sporun sağlık üzerindeki olumlu etkilerini ve sporcuların taleplerini ilgili makamlara iletmeye yılmadan devam edeceğiz.

SkyrunningTr® üye ve sporcuları 2020 yılında keşif ve zemin tespitlerini gerçekleştirdiği parkurlarda yürüyüş, koşu, skyrunning ve bisiklet sürme gibi sportif faaliyetlerin yapılabilmesi için Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinden karar alınması yönünde müracaatta bulundu ve meclis bu parkurların SYAYK’ta kayda alınması yönünde karar vermesiyle tüm arkadaşlarımız sonsuz bir sevinç yaşadı. Netice itibariyle, sporcuların özverili çalışmasıyla geçmiş yılın sürecinde “Topçu Yolu® – 18 Km”, “Antalya 29 Ekim Cumhuriyet Yolu – 25 Km” ve “Halide Edip Yolu – 90 Km” gibi üç temalı parkur spor camiasına kazandırılmış oldu. Bu parkurların güzergâhı uzayıp üzerine daha epey kilometreler eklenecektir ki bu yöndeki çalışmalarımız planlı bir şekilde devam etmektedir.

COVID-19 etkileri hala devam ediyor. 2021 yılı faaliyet programında yer alan etkinlikleri gerçekleştirmek artık bir temenniden öteye olabilmeli. Üye, sporcu ve taraftarlarımızı bilgilendirmek üzere Dernek internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından tüm gelişmeler paylaşılacaktır.

Spordan yoksun kaldığımız günlerin telafisini hep birlikte, sağlıklı bir şekilde el birliği ve dayanışma içinde gerçekleştirmeyi diler, bu kısıtlama günleri gelecekte Skyrunning Spor Kulübü® Derneği – SkyrunningTr® – Skyrunning Türkiye® tarihinin ele alındığı çalışmalarda, yaşanmış ve güçlenerek geride bırakılmış bir dönem olarak yazılacaktır.

Bu vesileyle, Skyrunning Spor Kulübü® Derneği’ni kuran, çalışma ve katkılarıyla bugüne gelmesini sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

 

Sağlık, şans ve spor dolu günler diliyorum.

 

Sevgi ve saygılarımla,

Mürşidin DEMİRCAN

Dernek Başkanı

Skyrunning Spor Kulübü® Derneği

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir