Konyaaltı Beach Parkta Skyrunning Temel Seviye Çalışması

SkyrunningTr üçüncü skyrunning çalışmasını 15 Şubat 2020 – Cumartesi günü sabah 9:30 – 12:30 saatleri arasında Konyaaltı Beach Park – 12 Eylül Koruluğunda yapacaktır. Bu etkinliğin ilk iki saatinde skyrunning sporunun icrasında ihtiyaç olan ipler ve düğüm çeşitleri ile malzemeler uygulamalı olarak gösterilecektir. Üçüncü saatte ise koşu çalışması yapılarak etkinlik sona erecektir.

İpler ve düğüm çeşitleri eğitimine katılacak sporcular rahat bir spor kıyafetle alanda hazır olacaktır. Bu eğitimde 6 mm veya 7 mm (x 130 cm statik ip) yardımcı iplere ihtiyaç olmakla, pursik ipi de denen bu ip eğitmen tarafından getirilecektir.

Koşu çalışmasına katılacak sporcuların ise aşağıda belirtilen malzemeler ile alanda hazır olmaları gerekir.

  • Koşmaya uygun spor ayakkabı, çorap, tayt/şort, tişört, kep/şapka, eşofman(mevsim şartlarına uygun rüzgarlık veya yağmurluk),
  • Su(en az 1 litre)
  • Koşudan sonra ihtiyaç duyulacak iç/dış kıyafet

Skyrunning disiplininde doğru ayakkabıları kullanmak ve özellikle de “bir numara büyük” ayakkabı kullanmaya özen göstermek gerekir. Skyrunning sporunda giysiler de önem taşır, tekstil teknolojisi nefes alabilen ve teri vücudun dışına iten kumaşlar üretmekle, özellikle tişört bu özellikteki kumaştan seçilmelidir. Kısaca “teknik” malzemelerden yapılmış çorap, tişört, tayt ve şort tercih edilmeli, sıcak ve güneşli günlerde ise başı güneşten korunmak için şapka kullanmak faydalıdır.

NOT: Konyaaltı Beach Park’ta WC, araç parkı, büfe, restoran, kafeterya vb. yerler bulunmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir