Antalya Ultra® Parkuru İmecik Etabı

Korkuteli ilçesine bağlı İmecik Köyü kırsalında Yörüklerin diyarı  İmecik Yaylası Gökkaya Tepe (2481m)  ‘ye performans yürüyüşü yapılacaktır. Etkinliğe katılmak için 20 Ekim 2023 Çarşamba günü saat 18:00’a kadar kesin kayıt yaptırınız. Faaliyet dağlık arazide yukarı çıkmayı, aşağı inmeyi ve dağ sırtında yürümeyi gerektirmekte, teknik tırmanış içermemektedir. Aşağıda yer alan şartnameyi okuyunuz.

Etabı Antalya Ultra® Parkuru İmecik Etabı
Etkinlik Tarihi 24 Eylül 2023 Pazar
Uzunluğu 20 km
Rakım 900 m – 2481 m rakımları
Yer/Zemin Tanımı Zemin kayaç ve toprak
Hedeflenen Zaman 7 saat
Bitki Örtüsü Makilik ve orman
Zorluk Derecesi Orta
Hava Durumu 29°C çoğunlukla güneşli
Kontenjan 12
Yürüyüş Lideri Mürşidin DEMİRCAN (📱 +90 533 710 46 70)
Antalya’ya Uzaklık (bitiş) 70 Km
Gidiş ve dönüş saatleri 07:00 – 19:00
Hareket Yeri Birlikte hareket edilecek olup kaydı onaylanan kişilere bildirilecektir
Güzergâh ve Saat Kaydı onaylanan kişilere bildirilecektir
Dikkat Dileyen maske ve kişisel dezenfeksiyon kullanır
Malzemeler (Yazıya tıklayınız) Doğa yürüyüşlerinde gerekli malzemeler
Kurallar (Yazıya tıklayınız) Doğa yürüyüşü kuralları
AçıklamaBu faaliyette kişisel yeterlilik esası geçerlidir. Katılabilmeniz için; daha evvelden dağlık arazide hiking, trekking veya dağ koşusu tecrübenizin olması, son iki ay içinde toplamda 1000 m yükseliş içeren 20 Km’lik en az üç adet performans yürüyüşünü en fazla 8 saat sürede tamamlamış olmanız önem arz eder. Topluca verilen mola haricinde bekleme yapılmaz.
Ulaşım, yiyecek, içecek giderleri ve her türlü sorumluluk katılımcının kendisine aittir. Yanınızda enaz 3,5 litre su bulundurunuz. Günlük kumanyasını her katılımcı kendi getirir.

Parkur Hakkında: Korkuteli ilçesi İmecik yaylası jeolojik açıdan görsel güzelliktedir. Yürüyüş güzergâhı üzerinde sedir ve ardıç ağaçları, çoban evleri, davar sürüleri, Gökkaya Tepe, İmecik Yaylası yer almakta, Korkuteli ve Elmalı ovaları ile Baydağları ve orta Torosların zirveleri izlenebilmektedir.

DİKKAT:

Bu faaliyet turistik etkinlik değildir, sportif bir faaliyettir. Engebeli arazide yürüyüş tecrübesi ve sportif performans gerekir. İnişli çıkışlı kayalık arazide, ham yollarda gerçekleşecek olan etkinlikte (yaklaşık değerlerle) 900 m rakımdan 2481 m rakıma yürüyerek çıkılacak ve 1000 m rakıma yürüyerek inilecektir. 2023 yılı için geçerli bir lisansa sahip olan veya sağlık raporu ibraz eden veya dağlık arazide kişiyi yorucu yürüyüş yapmayı engelleyecek her hangi bir engeli ve sağlık sorunu bulunmadığını beyan eden performans yürüyüşünde tecrübeli ve zinde kişiler, spor mevzuatı ve SkyrunningTr® kurallarına riayet etmek şartıyla etkinliğe katılabilir.

Etkinlik süresince sigara veya alkol gibi zararlı ürünlerin içilmesi/tüketilmesi kesinlikle yasaktır.

Her katılımcı bölgenin mevsim şartlarına uygun giyinmeli, kıyafeti açık arazide ve dağ şartlarında fiziksel hareketleri yapmaya uygun olmalıdır. İhtiyaç duyacağı günlük kumanya, su, yedek giysi, kullandığı şahsi ilaç gibi kişisel malzemeleri sırt çantasında getirmelidir.

Yüzme bilmeyen kişi dereye ve göle girmemelidir.

Etkinlik lideri, katılımcıların göstereceği performansa veya hava şartlarına göre mesafeyi azaltıp, arttırabilir ve güzergâhı değiştirebilir. 

Faaliyete katılmak için KAYIT FORMU doldurarak ön kayıt oluşturulmalıdır. 

    Yukarıda belirtilen kayıtlarda hata veya uyuşmazlık tespit edilmesi durumunda "Skyrunning Spor Kulübü"nün etkinlik başvurunuzu iptal etme hakkı saklıdır.