Cannoneer’s Trail® Susuz Dağ Koca Katran Etabı

Yüksek irtifada yer alan Çığlıkara Tabiatı Koruma Alanı doğaseverlerin muhakkak görmesi gereken farklı bir ekosistemi barındırmaktadır. Cannoneer’s Trail® Susuz Dağ Etabı olarak adlandırdığımız bu faaliyet Elmalı ilçesi Tekkeköy’de başlayacaktır. Tarihi kaynaklara göre bu köyde 14 yy’ın ünlü ereni, ermiş, ozan ve düşünürü Horasanlı Abdal Musa Sultan ve aşçısı derviş Budala Sultan yaşamıştır. Faaliyet öncesi türbe ziyareti yapılacak, alanda bulunan 1705 yaşındaki Aslan Ardıç/Junuperus foetidissima ve 2005 yaşındaki Koca Katran/Cedrus Libani anıt ağaçları ziyaret edilecektir. 25Km(+) civarındaki vahşi güzergâhın çoğu orman içi taşlı toprak yollardan ve meralardaki çoban patikalarından oluşmaktadır. 

Faaliyete katılmak için 14 Temmuz 2023 – Cuma günü saat 18.00’a kadar kesin kayıt yapılması gerekmektedir. Lütfen Parkur Şartnamesini okuyunuz. Katılımcılar dağcılık sporu ve SkyrunningTr® kurallarına uymakla yükümlüdür.

Etabı

Cannoneer’s Trail® Susuz Dağ Koca Katran/Cedrus Libani Etabı

Etkinlik Tarihi

16 Temmuz 2023 Pazar

Uzunluğu

25 km(+)

Rakım

1040 m > 1925 m

Yer/Zemin Tanımı

Zemin toprak, çakıl ve kayaç

Hedeflenen Zaman

8 saat

Bitki Örtüsü

Dağ

Zorluk Derecesi

Orta

Hava Durumu

27°C güneşli

Kontenjan

17

Yürüyüş Lideri

Mürşidin DEMİRCAN (📱 +90 533 710 46 70)

Antalya’ya Uzaklık

125 km

Gidiş ve dönüş saatleri

07:00 – 19:00

Hareket Yeri

Kulüp merkezi

Güzergâh ve Saat (Haritada görmek için adrese tıklayınız)

Araç ile buluşma noktası kaydı kesinleşen sporcuya bildirilir.

Dikkat

Dileyen maske ve kişisel dezenfeksiyon kullanır

Malzemeler (Yazıya tıklayınız)

Doğa yürüyüşlerinde gerekli malzemeler

Kurallar (Yazıya tıklayınız)

Doğa yürüyüşü kuralları

Açıklama

Bu faaliyete katılabilmeniz için; daha evvelden dağlık arazide hiking, trekking veya dağ koşusu tecrübenizin olması, son iki ay içinde toplamda 1500 m yükseliş içeren 15 Km’lik en az üç adet performans yürüyüşünü en fazla 6 saat sürede tamamlamış olmanız, her hangi bedensel bir engelinizin olmaması, sağlıklı olmanız önem arz eder.

Kişisel yeterlilik esası geçerlidir. Adaylar grubun performansına uyum sağlamalıdır. Topluca verilen mola haricinde bekleme yapılmaz.

Faaliyet yerine ulaşım, yiyecek, içecek giderleri ve her türlü sorumluluk katılımcının kendisine aittir.

Günlük kumanyasını her katılımcı kendi getirir. Yanınızda enaz 3,5 litre su getiriniz.

Parkur Hakkında:  Antrenör ve yürüyüş lideri rehberliğinde gerçekleşecektir.

ÜCRET VE KAYITLAR:

Başvuruda bulunacak adaylarımızın ön bilgi toplanması amacıyla, aşağıdaki KAYIT FORMU doldurması gerekmektedir. Yanıltıcı bilgi verenler faaliyete kabul edilmeyecektir. Gider Katılım bedeli olup SKYRUNNİNG SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ (İşbankası A.Ş., Lara Şubesi) IBAN: TR26 0006 4000 0016 2240 1484 33 hesabına 300.-TL “ad-soyad, Gider Katılım Bedeli”, açıklaması ile birlikte yatırması gerekmektedir.

    Yukarıda belirtilen kayıtlarda hata veya uyuşmazlık tespit edilmesi durumunda "Skyrunning Spor Kulübü"nün etkinlik başvurunuzu iptal etme hakkı saklıdır.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir