SkyrunningTr® Sagalassos-Akdağ-Gölcük Gölü Etabı Başvurusu

Tepeleri döndük, tırmandık, tırmandık ve buraya kimse yerleşmez diye düşündüğüm bir yere kadar tırmandık ve aniden öğle saatlerinde karlarla kaplı görkemli tiyatro binası karşıma çıkıverdi. Burası Sagalassos şehri idi.

Gertrude M.L.BELL

Skyrunning Spor Kulübü tarafından İskender Yolu Parkurunda hiking faaliyeti düzenlenecektir. Katılmak için 05 Mayıs 2023 – Cuma günü saat 18.00’a kadar kesin kayıt yapılması gerekir. 

EtabıSagalassos > Akdağ – Gölcük Krater Gölü
Etkinlik Tarihi7 Mayıs 2023 Pazar
Uzunluğu20+ km
Rakım1530 m – 1800 m – 1400 m rakımları
Yer/Zemin TanımıZemin kayaç ve toprak
Hedeflenen Zaman8 saat
Bitki ÖrtüsüSedir, ardıç, çam, maki, çimen, kantaron, erik vb.
Zorluk DerecesiZor
Hava Durumu20°C zaman zaman bulutlu ve güneşli
Kontenjan19
Yürüyüş LideriMürşidin DEMİRCAN (📱 +90 533 710 46 70)
(Saat 09:00 – 19:00 arası)
Antalya’ya Uzaklık116 km
Gidiş ve dönüş saatleri08:00 – 18:00
Hareket YeriAntalya
Güzergâh ve Saat Kaydı onaylanan kişilere ayrıca bildirilecektir
DikkatDileyen maske ve kişisel dezenfeksiyon kullanır
Malzemeler (Yazıya tıklayınız)Doğa yürüyüşlerinde gerekli malzemeler
Kurallar (Yazıya tıklayınız)Doğa yürüyüşü kuralları
AçıklamaFaaliyet yerine ulaşım, yiyecek, içecek giderleri ve her türlü sorumluluk katılımcının kendisine aittir.
Yanınızda enaz 2,5 litre su bulundurunuz. Günlük kumanyasını her katılımcı kendi getirir.
PARKUR HAKKINDA:

İskender Yolu Parkurunda antrenör, yürüyüş lideri ve rehber liderliğinde gerçekleşecek olan bu faaliyet Burdur ili Ağlasun ilçesi Sagallassos Antik Kenti ören yerinden başlayacak, güzergahın yamaca vurduğu Ali Çetinkaya Çeşmesi mevkiinden itibaren Isparta istikametine ilerlenip Gölcük Tabiat Parkına ulaşılacak, Pilav Tepe seyir alanından itibaren göl kıyısı takiple tabiat alanının ana kapısına ulaşıldığında faaliyet sona erecektir.

DİKKAT:

Bu faaliyet turistik etkinlik değildir. Engebeli arazide yürüyüş tecrübesi ve sportif performans gerekir. Etkinlikte yaklaşık 1530 m rakımdan yürüyüşe başlanacak ve yaklaşık 1800 m rakıma ulaşılacak ve yaklaşık 1.400 m rakıma inildiğinde etkinlik sona erecektir. Etkinlik esnasında yaklaşık olarak toplam 766 m tırmanış ve 845 m iniş olacaktır. 100 puanlık derecelendirme sisteminde 82 puan ile zor parkur olarak değerlendirilir. Parkur zeminin yaklaşık %25 kayalık / taşlık olup Gölcük Tabiat Alanı ise toprak, çim ve ormanlık arazidir. Bu parkur Sagalassos Antik Kenti ören yeri içinden geçtiğinden, müze kartınızı yanınıza almayı unutmayınız.

FAALİYETE KATILMAK İÇİN:

Her katılımcı, fiziksel hareketleri ve doğa yürüyüşü yapmaya uygun giyinmeli, diğer kişisel malzemeleri sırt çantasında getirmeli, giyimi kuşamı bölgenin mevsim şartlarına uygun olmalıdır. Yüzme bilmeyen kişi dereye ve göle girmemelidir.

Etkinlik lideri, katılımcıların göstereceği performansa veya hava şartlarına göre mesafeyi azaltıp, arttırabilir ve güzergahı değiştirebilir. 

ÜCRET VE KAYITLAR:

Başvuruda bulunacak adaylarımızın ön bilgi toplanması amacıyla, aşağıdaki KAYIT FORMU doldurması gerekmektedir. Yanıltıcı bilgi verenler faaliyete kabul edilmeyecektir. Cayma bedeli olup SKYRUNNİNG SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ (İşbankası A.Ş., Lara Şubesi) IBAN: TR26 0006 4000 0016 2240 1484 33 hesabına 300.-TL “ad-soyad, Cayma Bedeli”, açıklaması ile birlikte yatırması gerekmektedir.

    Yukarıda belirtilen kayıtlarda hata veya uyuşmazlık tespit edilmesi durumunda "Skyrunning Spor Kulübü"nün etkinlik başvurunuzu iptal etme hakkı saklıdır.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir