Akdamlar – Feslikan Etabı Trekking (Doğa Yürüyüşü) Faaliyeti

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda 02 Ekim 2022 – Pazar günü, SkyrunningTr® TKAK Akdamlar – Feslikan Etabında trekking etkinliği düzenlenmiştir. Trekking günübirlik kısa doğa yürüyüşüne nazaran, yüksek rakımlara doğru yapılan inişli-çıkışlı yürüyüşlerdir. Faaliyetlerimiz ücretsizdir. Bu etkinlikte kumanya, su ve ulaşım Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacaktır.

Katılmak için 29 Eylül 2022 – Perşembe günü saat 17:30’a kadar aşağıda yer alan kayıt formundan ön kayıt yapılması gerekir. Kayıtları onaylanan adaylara geri dönüş yapılacaktır. Faaliyet ile ilgili detaylar aşağıda açıklanmıştır. Lütfen dikkatli bir şekilde okuyunuz.

PARKUR BİLGİLERİ

SkyrunningTr® Akdamlar–Feslikan Etabı 21K
Başlama Saati : 08:00
Toplam uzunluk : 21.12 Km
Toplam iniş : 147,3 m
Toplam tırmanış : 1936,3 m
Maksimum yükseklik : 1899,8 m
Minimum yükseklik : 76 m
Başlangıç ​​yüksekliği : 76 m
Bitiş yüksekliği : 1865 m
İniş oranı : %9,60
Tırmanma  oranı : %10.85
Km başına iniş farkı : 6.97 m
Km başına tırmanış farkı : 91,68 m
Kayıt için İrtibat Telefonu : 533 710 4670
Rehber, Yürüyüş Lideri, Antrenör : Mürşidin Demircan
Buluşma Yeri : Kaydı yapılan adaylara araç güzergahı ve buluşma yeri ayrıca bildirilecektir.

Etkinlik 18 yaş ve üstü herkesin katılımına açık olup adaylar gruba uyum sağlamak ve aykırı davranışlarda bulunmamak şartıyla Yönetim Kurulunun uygun görmesi halinde etkinliklere katılabilirler.

Faaliyet dağ koşullarında gerçekleşeceği için adayların dağ ve patika yürüyüşleri (veya koşu, bisiklet sürme vb.) deneyimli olması gerekmektedir. Katılımcıların dağda yürüyüş yapmalarına (veya koşmalarına) engel olmadığını belirten geçerlilik süresi dolmamış bir sağlık belgesine veya bir spor federasyonundan onaylı sporcu lisansına sahip olmaları gerekmektedir. İlgili belgeler faaliyet öncesi organizasyona sunulacaktır.

Antalya kent merkezine 20 kilometre mesafedeki Akdamlar mevkiinde faaliyete başlanacak ve sürekli tırmanışla orman içi ham yollardan ve patikalardan Feslikan yaylası spor sahasına ulaşıldığında etkinlik sona erecektir. Katılımcılar rehberin, yürüyüş liderinin, antrenörün sportif talimatlarına kesin olarak uymak ve yerine getirmek zorundadır.

Etkinliğe katılım için kayıt ücreti yoktur. Ancak arzu eden kişiler Skyrunning Spor Kulübü ile irtibata geçip IBAN numarasına bağış yapabilirler.

Bitki Örtüsü: Sedir ve çam

Yabani Hayat: –

Su ve Gıda Durumu: Antalya Büyükşehir Belediyesi su ve kumanya sağlayacaktır. Ancak yanınızda 2,5 litre su + enerji jeli, tuz tableti, glikoz, atıştırmalık vb. bulundurmanız uygundur.

Zorluk Derecesi: ZOR.

Bu etkinliğe son iki yılda yüksek irtifada düzenlenen spor faaliyetlerine katılmış veya dağlık arazide en az sekiz saat süreli yürüyüşleri tamamlamış, halen aktif olarak yürüyen, koşan, bisiklet süren, spor yapan, sağlık yönünden her hangi bir sıkıntısı ve sağlık sorunu olmayan kimseler katılabilir.

Hava Durumu: 32 derece olması beklenmektedir.

Güzergâh: Kısmi yeterlilik esasına göre hareket edilecektir. Her katılımcı kendi sağlığı ve güvenliğinden kendisi sorumludur. Güzergahın %70’i ham yoldur. Patikalara araç ile ulaşılması mümkün değildir. Büyükşehir belediyesinin sağladığı araçlar ile Akdamlara gidilecektir. Akdamlar’dan yürüyüşe başlanacak ve Feslikan Yaylası spor alanına ulaşılacaktır. Feslikan Yaylasında ekibimizi bekleyen toplu taşıma araçlarına binip kente geri dönülecek, herkes sabah alındığı noktaya bırakılacaktır.

NOT: Bu etkinlikte sporcular için kask zorunlu değildir. Ancak etkinlik yüksek irtifaya yönelik gerçekleşecektir. Sporcu ayakkabıları tabanı sert, tırtıklı ve zemini kavrayan cinsten olmalı, kıyafetiniz mevsim şartlarına uygun olmalı, sırt çantanızda şahsi ilacınız, tozluk, eldiven, güneş gözlüğü, düdük, alüminyum (acil) battaniye, kuru giysi, çorap ve atıştırmalık bulunmalıdır.

Doğa yürüyüşü kuralları, doğa yürüyüşlerinde gerekli malzemeler ile ilgili bilgi ve öneriler kulübün (www.skyrunningtr.org) internet sayfasında yer almaktadır.

KAYIT FORMU (Kayıtlar kapanmıştır)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir