Neapolis Manastır Doyran Göleti Etabı 18K

Antalya Valiliği 2021/4 genelgesi uyarınca, Antalya İli Orman Yangınlarıyla Mücadele kapsamında Antalya İli sınırları içindeki ormanlık alanlara girişler; 30 Temmuz 2021 – 30 Eylül 2021 tarihlerine kadar yasaklandığından bu döneme ait faaliyetlerimiz askıya alınmış idi.

Yasakların kalmasına müteakiben SkyrunningTr® ‘nin ilk faaliyeti Neapolis – Manastır – Doyran Göleti Etabında gerçekleşti.

Kent Antalya’ya çok yakın olan ormanlık alanda yapılan bu faaliyette sporcular, Doyran Mezarlığı yanından yürüyüşe geçtiler ve göletin sağındaki orman içinden Kel Dağ ya da Göl Dağ olarak adlandırılan çok sarp kayalık tepe üzerinde kurulu olan Neapolis’e yukarı tırmanıp, antik kentin nekropol alanı ve bina kalıntılarını gezdiler.

Fotoğraf: MD, 3 Ekim 2021 – 12:16:44

Doğusunda Attaleia, batısında Kelbessos, güneyinde Trebenna, kuzeyinde Termessos ile komşu olan Neapolis’ten, günümüzün Doyran ovası ve ötesindeki Akdeniz Körfezi yüksekten gözlendi. Ören yerinde verilen molaya müteakiben manastır istikmetine devam edildi.

12. yy, Komnenoslar dönemine tarihlenen manastır kompleksini ziyaret eden sporcular Doyran Göleti’ne ulaşıp etkinliği tamamladılar.

Sporcular bu etkinlikte toplam 18 Km katedip 1099 m yükseklik kazanımı elde etmişlerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir