Antalya 29 Ekim Cumhuriyet Parkuru Hayırlı ve Uğurlu Olsun

Skyrunning Spor Kulübü® Derneği’nin 2020 Yılı Faaliyet Programında yer alan “Tünektepe Gedeller-Onobara (Cumhuriyetin 97. Yılı Anısına)” yürüyüşü 29 Ekim 2020 günü gerçekleşmiş olup bu etkinlikte Antalya kentine temalı parkur kazandırılması amaçlanmıştır. Bu gayeden hareketle SkyrunningTr® yaptığı kapsamlı çalışma neticesinde Antalya 29 Ekim Cumhuriyet Parkuru projesini geliştirmiş ve projenin Antalya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Sağlıklı Yaşam Alanı Yönetimi Koordinasyon Merkezi (SYAYK)’nde tesciline ilişkin olarak konunun Başkanlık Makamınca meclise sevki talebinde bulunmuştur.

5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunun 13.maddesine göre, Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı gündemde yazılı konuları görüşmek üzere 09.11.2020 Salı günü saat 14.00’te Antalya Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasında toplanmış ve toplantı gündeminde SkyrunningTr®‘nin teklifi de yer almıştır. Gündemin 82. maddesi ile “Antalya ili Sarısu mevkii Karadağ Devlet Ormanı alanı pafta O25A4’te projelendirilen güzergâhın “Antalya 29 Ekim Cumhuriyet Parkuru” adıyla anılması ve Sağlıklı Yaşam Alanı Yönetimi Koordinasyon Merkezi (SYAYK)’nde kayda alınması ile ilgili Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın teklif yazısı.” arz edilmiş ve konu Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilmiştir.

Büyükşehir Belediye Meclisinin 17 Ekim 2020 tarihli devam meclisinin 30.ncu maddesinde Gündemin 82. maddesi  yer almış ve devam meclisi toplantısının 9.ncu oylamasında; hazır bulunan 76 meclis üyesinin EVET oyları ile Antalya 29 Ekim Cumhuriyet Parkuru teklifi oybirliğiyle kabul edilmiştir.

Milletimize ve Antalya’ya hayırlı ve uğurlu olsun.

 

Antalya 29 Ekim Cumhuriyet Parkuru 17.11.2020 tarih ve 803 nolu Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı

 

2 Replies to “Antalya 29 Ekim Cumhuriyet Parkuru Hayırlı ve Uğurlu Olsun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir