Halide Edip Yolu 5.Etap Etkinliği (Kapız Kanyonu – Konyaaltı Sahili) Tamamlandı

Skyrunning Spor Kulübü Dünya Kadınlar Günü anısına özel olarak kurguladığı beş etaplı hiking etkinliğinin son etabındaki faaliyetini, Antalya Ultra® parkurlarından olan Halide Edip Yolu’nda düzenledi. Sporcular beşinci etapta Kapız Kanyonu – Karaman Çayı – Gürsu – Boğaçayı – Konyaaltı Sahili güzergâhında 20 Km katederek faaliyeti 03 Nisan 2022 Pazar günü başarıyla tamamladı.

Pazar sabahı Antalya kent merkezinden Aşağı Karaman mahallesi mezarlık mevkiine ulaşan sporcular, orman içi ham yollardan Karaman Çayı üzerindeki DSİ sulama kanalına ulaştılar ve bu noktadan çayın batısındaki tarla kenarına sudan geçtiler. Çay kenarını takiple Kapız Kanyonundaki bende vardılar. Eski sulama kanalı ve paralelinde uzayıp giden toprak yoldan Karaman Çayının çakıllığına ve çakıllık takiple Doyran çayı kesişim noktasında Karaman Çayının doğu kenarına sudan geçtiler. Çayın kenarı takiple Çakırlar köprüsüne vardılar. Köprüden batı kenara geçip Gürsu kenarından devam ettiler ve Çandır Çayına ulaşıldığında paçaları sıvadılar.

Fotoğraf: Antalya Ultra, 03.04.2022 – 04:00 sporcular Çandırı Çayını geçiyor.

Karşıya sudan geçip, çakıl-toprak zeminli ham yoldan Konyaaltı Stadı yakınlarında Boğaçayına ulaştıklarında davul-klarnet nameleri ile karşılandılar. Halaylar çekildi.

Fotoğraf: Antalya Ultra®, 03.04.2022 – 16:09 Boğaçayı Kenarında halay.

Boğaçay, Çandır, Doyran ve Karaman çayları havzasında tarım ile uğraşılmadığının gözlendiği bu etkinlikte sporcular Boğaçayı yatağı boyunca yöresel müzik eşliğinde yürüdüler ve Akdeniz sahilinde denize varıp çimdiler. Halide Edip Yolunda beş etap halinde düzenlenen etkinliğin bu son etabı ile birlikte toplamda 100 Km katedilmiş oldu ve faaliyet sona erdi.

6 Mart günü, Bademağacı höyüğünden Konyaaltı sahilinde Akdenizin berrak suyuna ulaşmaya niyetlenen sporcular, 100 Km’lik uzun yürüyüşün ardından 3 Nisan günü muratlarına erdiler. Etkinliğe 35 sporcu iştirak etti, bu yolculuğu kimisi tamamlayamadı. Beş etabı da tamamlayan sporcular, Halide Edib’in yüz yıl önce çıktığı yolculuğun meşakkatli olduğunu dile getirdiler.

Sporcular gelecek yıl Halide Edip Yolu’nun kuzey yönünü de hesaba katıp 200 Km tamamlamak üzere sözleştiler.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir