Halide Edip Yolu 2.Etap (Dağbeli-Döşeme Yol-Kovanlık) Hiking Faaliyeti

Skyrunning Spor Kulübü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamalarına özel olarak kurguladığı beş etaplı hiking etkinliğinden ikinci etabın etkinliğini, Antalya Ultra® parkurlarından olan Halide Edip Yolu’nda düzenledi. Sporcular bu ikinci etaptaki faaliyeti 13 Mart 2022 Pazar günü Ariassos-Dağbeli-Döşeme Yol-Kovanlık güzergahında başarıyla tamamladı.

Pazar sabahı Antalya kent merkezinden Dağbeline ulaşan sporcular, mahalle kahvehanesinde çaylarını yudumlamalarına müteakiben, tarihi Selçuklu mezarlığı ve Sarnıç istikametinde yürüdüler ve Karaot yol ayırımından itibaren orman içine doğru akan çay kenarı takiple yamaçta kısmen karşılaşılan antik taş döşeme yolu iz alınarak, ilerledikçe zeminde daha da belirginleşen ve sağlam olan antik dönemin taş döşemeli yolundan; kadim tarihten bu yana Pamfilya ovasına inilen yoldan Klimax boğazı ve Maxianopolis olarak da bilinen yapı kalıntıları ziyaret edilerek, ihtişamla duran garnizon duvarlarını geçip Kovanlık mahallesine ulaştılar.

Fotoğraf: SkyrunningTr®, 13.03.2020 – 14:40 Antik Döşeme Yolda ilerleyen sporcular

Sporcular, yörede işinin uzmanı olarak tek kalmış halı dokumacısına uğradılar ve meşhur Döşemealtı halısı hakkında dokumacıdan bilgi aldılar.

Çevre yolu istikametinde Kovanlık çıkışında Güvercinlik mağarası ziyaret edilmesi hedef ise de, mağaraya çıkılan yamacın aşağıdan tel örgü ile sınırlandırıldığı ve burayı dolanarak vakit kaybedileceği değerlendirildi. Mağaranın başka bir gün ziyaret edilmesine karar verildi ve etkinlik bu noktada tamamlandı.

Sporcular Halide Edip Yolu 3.Etabında buluşmak üzere sözleştiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir