Antalya Ultra® Parkuru Karadağ – Çağlarca Etabı 26 Km

Skyrunning Spor Kulübü tarafından Antalya Ultra® parkuru Karadağ – Çağlarca Etabında 19 Aralık 2021 Pazar günü hiking (doğa yürüyüşü) faaliyeti düzenlendi. 

Feslikan Yaylasına çıkılmasına müteakiben Sosyete Pazarına inilerek tamamlanması hedeflenen bu etkinlikte, önceki geceden itibaren devam eden kar yağışı nedeniyle Karadağ’ın kuzey istikametinde yolda kar ve buzlanma nedeniyle araç yolda mahsur kaldı ve yaylaya ulaşılamadı.

Aracın çekilip kurtarılması için jandarma ile görüşme yapıldı ve bir şekilde yardım geleceğine kani olduk. Araç ve sürücü olduğu yerde bırakıldı, sporcular yağan kar altında, orman içi patikalardan Çağlarca ve Kozağacı istikametinde ilerlediler. Kozağacı civarına varıldığında kar sulusepkene dönüştü, bilahare yağan yağmur altında Trebenna ören yerine ulaşıldığında ise yağış tamamen kesildi.

Fotoğraf: Antalya Ultra®, Çağlarca ormanlık alanı, 19.12.2021 – 10:55:03

Etkinlik yaklaşık 1300 m rakımda başladı ve 60 m rakımdaki Sosyete Pazarına inildi. Havanın kapalı, kar ve yağmur yağışlı, yer yer sisli olduğu bu günde, karda ve çamurlu toprak zeminde devamlı aşağı istikamette gidildiğinden faaliyeti kolay olarak değerlendirebiliriz. Ancak kar yürüyüşü ve akabinde çamurlu patikalardan geçilerek 26 km kat edildiğinden, sporcuların yorumuna göre orta zorlukta bir etkinlik gerçekleşti.

Faaliyeti başarı ile tamamlayan tüm sporcuları tebrik ederiz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir