SkyrunningTr® Parkuru Kocamehmetler – Kıçağıl Yaylası – Pamucak Etabı

SkyrunningTr® tarafından 8 Mart 2020 – Pazar günü düzenlenecek hiking (günü birlik doğa yürüyüşü) etkinliğinde; Serik ilçesi kırsalında uzun bir yürüyüş gerçekleşecek olup, göçer yörüklerin merası olan Kıçağıl Yaylası ziyaret edilecek Siğilli mevkinden geçilip Pamucak mevkindeki eski ilkokul binasına ulaşıldığında faaliyet sona erecektir. Katılımcı sayısı kontenjanla sınırlıdır.

Skyrunning Spor Kulübü®‘nün TDF dağcılık branşından sporcu lisansı olan “Yürüyüş Takımı” tarafından 16 Km olarak tamamlanmıştır.

Parkurun Zorluk Endeks Değeri: Kocamehmetler Kıçağıl Sigilli Yukarı Pamucak

SkyrunningTr® Dernek Tüzüğü ve ilgili mevzuat uyarınca; Derneğin üyeleri ve yakınları ile kulübün lisanslı sporcuları yararına çeşitli sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenler. 2020 yılı vizeli sporcu lisansı ibraz eden sporcular gruba uyum sağlamak ve aykırı davranışlarda bulunmamak şartıyla Yönetim Kurulunun uygun görmesi halinde doğa yürüyüşü etkinliklerine katılabilirler.

Antalya kent merkezine yaklaşık 55 kilometre mesafede, Serik ilçesinin Kocamehmetler mevkinde başlayacak olan bu etkinliğe katılmak isteyen sporcular 533 710 46 70 numaralı telefondan dernek yönetimi ile irtibat kurmalıdır.

Bitki Örtüsü: Yüksek boylu çam ve sedir ormanı, kısmen makilik.

Su Durumu: Tüm katılımcıların yanlarında enaz 2 litre su bulundurmaları yararlıdır.

Zorluk Derecesi: Kocamehmetler mahallesi civarında başlayacak olan bu etkinlikte yamaç çıkışında kayaç ve kısmen toprak zeminde makilik, orman ve açık arazide Kıçağıl yaylası ve Siğilli mevki geçilerek Pamucak mevkinde eski ilkokul binasına ulaşıldığında faaliyetimiz tamamlanacaktır. Daha önceden yamaçlarda, davar yollarında, patikalarda, taşlık ve kayalık zeminde, ıslak veya kuru toprak veya kayalık arazide uzun mesafeli doğa yürüyüşlerine katılmış deneyimli kimseler için uygun bir etkinliktir. Bu etkinlikte 15 Km mesafe katedilecektir.

Hava Durumu: Etkinlik günü 17 derece ve yağış olması beklenmektedir.

Güzergâh: Kırcamiden hareket eden araç, ABB Hizmet Binası, Kızılırmak-Köroğlu-Aşık Veysel-Gazi Bulvarı-Alanya/Antalya Karayolu-Gebiz Yolu yolu takiple Töngüşlü- Aktaş-Akçalar mevkileri geçilip Kocamehmetler mevkine ulaşılacaktır. Faaliyet Pamucak mevkindeki eski ilkokul binasına ulaşıldığında sona erecek ve alanda bekleyen araç ile kent merkezine dönülecektir.

Parkur Hakkında: Doğa yürüyüşü etkinliği Katranlı Dağı ormanlık alanında gerçekleşecektir.

NOT: Bu etkinlik Akdeniz Bölgesinin kış şartlarında gerçekleşeceğinden, sporcu ayakkabıları su geçirmez ve boğazlı (konçlu) giysileri kış şartlarına uygun olmalı, yanlarında yeteri kadar kumanya, su ve diğer kişisel malzemelerini bulundurmalıdır.

Doğa yürüyüşü kuralları, doğa yürüyüşlerinde gerekli malzemeler ile ilgili bilgi ve öneriler kulübün (www.skyrunnintr.org) internet sayfasında yer almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir