SkyrunningTr® Parkuru Magydos Antik Kenti – Yamansaz Göleti – Karaçallı – Antik Perge Yolu Etabı

SkyrunningTr® tarafından 29 Şubat 2020 – Cumartesi günü düzenlenecek hiking (günü birlik doğa yürüyüşü) etkinliğinde; Antalya kentinin doğusunda tarih, tabiat ve doğanın bütünleştiği Aksu ve Muratpaşa ilçesi kırsalında uzun bir yürüyüş gerçekleşecek olup, antik döneme ait mezarlar, taş köprü, su kanalları, taş ocağı, Perge Yolu, tabiat harikası Diştaşlar, Yamansaz Göleti, Prehistorik Mağaralar, Lara Kumul Ormanı, Antik Magidos Kenti ziyaret edilebilecek ve Düden Şelalesine ulaşıldığında etkinlik sona erecektir. Katılımcı sayısı kontenjanla sınırlıdır.

Parkurun Zorluk Endeks Değeri:  Perge Antik Yol – Magidos Antik Kenti

 

SkyrunningTr® Dernek Tüzüğü ve ilgili mevzuat uyarınca; Derneğin üyeleri ve yakınları ile kulübün lisanslı sporcuları yararına çeşitli sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenler. 2020 yılı vizeli sporcu lisansı ibraz eden sporcular gruba uyum sağlamak ve aykırı davranışlarda bulunmamak şartıyla Yönetim Kurulunun uygun görmesi halinde doğa yürüyüşü etkinliklerine katılabilirler.

Antalya kent merkezine 15 kilometre mesafede, Aksu ilçesinde başlayacak olan bu etkinlik için 27 Şubat 2020 – Perşembe günü saat 19.00‘a kadar aşağıdaki linkten ön kayıt yapılması gerekir.

Kayıt kapanmıştır.

Kulübümüz etkinlikleri için ilk defa kayıt yaptıracak adaylar, başvuru işlemini gerçekleştirdikten sonra gündüz saat 09.00 – 17.00 arasında, 533 710 46 70 numaralı telefonu arayarak kayıtlarını teyit ettirmelidir. Telefon ile teyit edilmeyen başvurular dikkate alınmamaktadır. Kayıtları onaylanan katılımcılara geri dönüş yapılacaktır.

Bitki Örtüsü: Açık alan kısmen yüksek boylu çam ormanı.

Su Durumu: Tüm katılımcıların yanlarında enaz 2 litre su bulundurmaları yararlıdır.

Zorluk Derecesi: Altıntaş ve Mandırlar mahalleleri civarında başlayacak olan bu etkinlikte yüksek olmayan küçük yamaçlarda iniş-çıkışı olan, kayaç kısmen toprak, kısmen kum zeminde ve açık arazide Altıntaş, Mandırlar, Karaçallı, Yamansaz, Lara Kumul Ormanı, Karpuzkaldıran geçilerek Düden Şelalesine ulaşıldığında faaliyetimiz tamamlanacaktır. Daha önceden davar yollarında, patikalarda, taşlık ve kayalık zeminde, ıslak veya kuru toprak veya kum arazide uzun mesafeli doğa yürüyüşlerine katılmış deneyimli kimseler için uygun bir etkinliktir. Bu etkinlikte 20 – 25 Km arasında mesafe katedilecektir.

Hava Durumu: Etkinlik günü Antalya’da parlak güneş ışığı ve 14 derece olması beklenmektedir.

Güzergâh: Etkinlik alanına gidiş için tramvay, dönüş için şehiriçi toplu taşıma aracına binileceğinden, sporcular otobüs kartlarını yanlarına almaları tevsiye edilir.

Parkur Hakkında: Doğa yürüyüşü esnasında antik döneme ait mezarlar, taş köprü, su kanalları, taş ocağı, Perge Yolu, tabiat harikası Diştaşlar, Yamansaz Göleti, Prehistorik Mağaralar, Lara Kumul Ormanı, Antik Magidos Kenti ve Düden Şelalesi ziyaret edilebilecektir.

NOT: Bu etkinlik Akdeniz Bölgesinin kış şartlarında gerçekleşeceğinden, sporcu ayakkabıları su geçirmez ve boğazlı (konçlu) giysileri kış şartlarına uygun olmalı, yanlarında yeteri kadar kumanya, su ve diğer kişisel malzemelerini bulundurmalıdır.

Doğa yürüyüşü kuralları, doğa yürüyüşlerinde gerekli malzemeler ile ilgili bilgi ve öneriler kulübün (www.skyrunnintr.org) internet sayfasında yer almaktadır.

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir