Kahramanmaraş’ta birkaç gün

Deprem bölgesinde 50 Km’lik yolu sekiz saate geçilebildik, yollar yarılmış ve dağılmış idi. Türkoğlu’nda AFAD gönüllüleri için çadır, su, telefon ve elektrik yoktu.

Antalya’dan Kahramanmaraş’a giden AFAD ekibi içinde yer alan kulübümüz sporcusu Necati Gebizli, Türkoğlu’na ulaşan ilk gönüllülerden. İş hayatını Eczacı olarak sürdüren Gebizli üniversite yıllarında dağcılık sporuna başladı ve halen kulübümüz sporcusu olarak dağcılık yapmakta, tecrübesini arkadaşlarımız ile paylaşmaktadır.

2022 yılı başında Antalya’da AFAD Gönüllüsü teorik ve uygulama eğitimini tamamlayan Gebizli, müdürlüğün çeşitli faaliyetlerine katıldı. 7 Şubat itibariyle Antalya’dan Kahramanmaraş merkeze ulaşan  AFAD Ekibi içinde gönüllü olarak yer aldı ve alanda üç gün geçirdi. İzlenimlerini anlatan Gebizli Antalya’dan hareket eden ekibe her türlü malzemenin görevli olduğumuz Kahramanmaraş’ta hazır olacağı, yanımıza malzeme almamıza gerek olmadığı bilgisi verildi. Türkoğlu’na vardığımızda bizi yoksunluğun beklediği gerçeğini görmüş olduk” dedi ve sözlerine şöyle devam etti “İnsanlar bizleri onlara yardımcı olacak kişiler olarak görüyor ve acele işe koyulmamızı istiyorlardı. Bizler ise malzemesi olmayan gönüllüler idik. Ekipte bir gönüllü arkadaşımız yanında bazı malzemeler getirmiş idi. Ancak bu malzemeler ile de bir şeyler başarmamız çok zordu. Diğer taraftan herhangi bir şey yapmamıza ilk anda izin verilmedi. Bizlerin her hangi bir şey yapmadığını gören depremzedeler ise öfkeleniyor, yardım yapamayacak iseniz niye buraya geldiniz diyorlardı. Öyle ki depremzedelerden dayak yemeye ramak kaldı.”

Alanda bulunduğum sürede kayda değer bir şey yapamadık, binlerce bina yıkılmış, yıkıntı bir binaya müdahale için üç gün gibi bir süre ve 20 kişilik ekip, teknik cihaz ve malzemeler gerekiyor. Cihazlar için enerji, örneğin cep telefonumu dahi kapalı tuttum, sadece mesaj attım. Su, telefon, elektrik ve içinde kalabileceğimiz çadırın bulunmadığı, harabeye dönmüş olan Türkoğlu’nda Kaymakamlık Binası önünde otobüste konakladık. Depreme hazır değildik diyerek sözlerini tamamlayan Gebizli, 13 Şubat Pazartesi günü itibariyle Hatay’a hareket edeceğini ve depremzedelere gönüllü olarak eczacılık hizmeti sunacağı bilgisini aktardı.

Türkoğlu’ndan birkaç fotoğraf karesini bizler ile paylaşan Necati kardeşimiz “Allah yolunu açık etsin, güç, kuvvet ve sabır versin”.

Skyrunning Spor Kulübü Yönetim Kurulu

 

Fotoğraf: Necati Gebizli, Kahramanmaraş
Fotoğraf: Necati Gebizli, Kahramanmaraş’ta gece.
Fotoğraf: Necati Gebizli, Kahramanmaraş

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir