Antalya’da Dağ Koşuları Yapılmalı

Türkiye’nin ilk ve tek skyrunning kulübü olan Skyrunning Spor Kulübü®,  Antalya’da dağ koşusu ve performans koşuları düzenlenmesi için Antalya Zeytinköy Pisti antrenörler odasında Türkiye Atletizm Federasyonu Antalya İl Hakem Kurulu üyeleri ve Ulusal Hakemler ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Toplantıda Antalya kent merkezine en yakın konumdaki Tunç Dağı ve çevresindeki 2000 m ve üzeri rakımlı onlarca etapta ve Sarısu mevkiindeki Tünektepe’de Skyrunning Spor Kulübü® tarafından zemin tespiti yapılan etaplarda dağ koşuları yarışlarının düzenlenmesinin genel bir değerlendirilmesi yapıldı. Antalya’da Skyrunning Spor Kulübü® tarafından resmi dağ koşuları organizasyonu yapılmasının önemine değinildi.

Toplantıya Skyrunning Spor Kulübü® Başkanı Mürşidin Demircan, Türkiye Atletizm Federasyonu Antalya İl Temsilci Fatih Rüştü Besi, Atletizm İl Hakem Kurulu üyeleri Engin Özel, Osman Yıldız ve Atletizm Ulusal Hakemleri Agit Akıncı ile Volkan Önder katıldılar.

Kulüp Başkanı Demircan, kulübün kuruluş aşamasından itibaren bugüne, doğada arazide gerçekleştirilen parkur çalışmaları hakkında İl Hakem Kurulu üyelerini bilgilendirdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile kulübün yaptığı görüşmelerde, büyükşehir belediyesinin Antalya’da skyrunning, dağ koşuları, performans koşuları ve trekking etkinliklerinin düzenlenmesine sıcak baktığını vurgulayan Demircan, önümüzdeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı faaliyetleri kapsamında Sarısu mevkiinden Tünektepe’ye dikey çıkışlı koşu yapılması ve 2023 yılında Feslikan Yaylası civarında Skyrunning Türkiye® Şenliği yapılması hususunda Büyükşehir Belediyesi ile ön mutabakatın sağlandığını aktardı.

İl Hakem Kurulu üyeleri ile çeşitli önerilerin ele alındığı bu ilk toplantıda hakemler, 29 Ekim Cumhuriyet Parkurunda dikey koşu ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100.yılı etkinlikleri kapsamında Tunç Dağında düzenlenecek olan skyrunning şenliği esnasında atletizm antrenörleri ve hakemleri olarak kendilerine düşen görevi yerine getirmekten mutlu olacaklarını vurguladılar.

Hakemler parkur ve etapların sporcu sağlığı ve güvenliği açısından fiilen kontrol ve test edilmiş olmasının önemine değindiler. Yakın bir zamanda Sarısu mevkiinde Tünektepe’ye dikey çıkışlı SkyrunnerTur® koşu yolunun kontrol edilmesi ve konunun ilgili mercilere iletilmesi kararlaştırıldı.

One Reply to “Antalya’da Dağ Koşuları Yapılmalı”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir