Antalya’da Skyrunning

Türkiye’nin ilk ve tek skyrunning kulübü olan Skyrunning Spor Kulübü®Antalya’da skyrunning organizasyonları düzenlenmesi için Antalya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı makam odasında kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda Antalya kent merkezine en yakın konumdaki Tunç Dağı ve çevresindeki 2000 m ve üzeri rakımlı onlarca etapta, Skyrunning Spor Kulübü® tarafından zemin tespiti yapılan etaplar ve Antalya’da skyrunning yarışlarının düzenlenmesinin genel bir değerlendirilmesi yapıldı.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr.Ramazan Akalın gözetiminde yapılan toplantıya, Skyrunning Spor Kulübü® Başkanı Mürşidin Demircan, Sayman Zeynep Doğan, Sağlık Kurulu Üyesi Dr. Ömer Şinasi Üstün, Koşular Sorumlusu Baran Sır ve Türkiye Dağcılık Federasyonu yüksek dağ koşusu hakemlerinden Ülkay Atalay, Suat Yeter ve Yakup Ateş katıldılar.

Kulüp Başkanı Demircan, kulübün kuruluş aşamasından itibaren bugüne, desteğini esirgemeyen Dr.Akalın‘a kulüp olarak müteşekkir olduklarını vurguladı. HobiFest 2022 esnasında Skyrunning Türkiye® standını ziyaret eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in, çocukluk ve gençliğinde babası ile Akdamlar ‘dan Feslikan’a birçok kez çıkıp indiğini, kulüp ile birlikte Antalya’da skyrunning ve trekking etkinliklerinin düzenlenmesinin uygun olacağını belirttiğini ve spordan sorumlu daire başkanlığına bu konuda talimat verdiğini, faaliyetler konusunda Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü ile kulübün görüşme yaptığını ve mutabakatın sağlandığını aktardı.

Çeşitli önerilerin ele alındığı bu ilk toplantıda Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100.yılı etkinlikleri kapsamında 19-20-21 Mayıs 2023 tarihlerinde Tunç Dağında skyrunning şenliği düzenlenmesine karar verildi. Bu şenliğin kamplı olması, ulusal ve uluslararası katılıma açık olması ve şenlik süresince yakın dağlara zirve tırmanışları, trekking ve skyrunning yarışlarının yapılması yönünde fikir birliğine varıldı.

Hakemler parkur ve etapları fiilen kontrol etmenin ve test etmenin önemine değindiler. Bu meyanda gelecek yılın provasını yapmak ve hazırlıklı olmak gayesiyle, Antalya Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda 2 Ekim 2022 Pazar günü SkyrunningTr® TKAK Akdamlar – Feslikan güzergâhından Karadağ’a (2013m) trekking (doğa yürüyüşü) düzenlenmesine müteakiben 29 Ekim 2022 tarihinde de Sarısu mevkiinde doğa yürüyüşü ve Tünektepe’ye dikey çıkışlı SkyrunnerTur® koşusu yapılması ve konunun ilgili mercilere iletilmesi kararlaştırıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir