SkyrunningTr® Şalbalı Dağı (1651m) Etabı 18K

Skyrunning Spor Kulübü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı anısına özel olarak kurguladığı dağcılık etkinliğini 1651m rakımlı Şalbalı Dağı’nda gerçekleştirdi.

SkyrunningTr® parkurlarından olan Şalbalı Dağı zirvesine ulaşabilmek için zirve öncesinde çarşak zeminde %55 eğimle yaklaşık 600 m  tırmanış yapan sporcular faaliyete 890m rakımda Hisarçandır Camii yanında başlayıp Elmayanı Yaylası istikametinde orman içi ham yoldan yokuşu yürüyerek tırmandılar. Yayla öncesinde ise koruma altında olan orman içi şakayık bahçesine uğradılar.

Elmayanı Yaylasında çoban evine varılmasına müteakiben, ağılın yamaç tarafındaki  orman içi patika takip edilerek Üçsöğüt Yaylasına ulaşıldı. Burada çeşmeden su takviye edildi. Zirvesi görülen Şalba Dağı istikametinde orman içi patikadan Domuzalanına varıldı ve zirve istikametinde yapılan tırmanışla dağın zirvesine 1651m’ye ulaşıldı.

Zirvede fotoğraflar çekildi, şehit ve gazilerimiz anıldı, zirve defterine kayıt düşüldü.

Faaliyet süresince 1186 m tırmanıldı, 1331 m inildi ve 18km mesafe katedildi.

Fotoğraf: Antalya Ultra® , Şalbalı (Çalbalı) Dağı (1651m) Zirve Defteri

Risk/Tehlike: Şalba Dağı çürük bir kaya yapısına sahiptir. Kaya mevsim geçişlerinde daha kırılgan olmakta ve parçalanmakta, zirveye tırmanış ve inişlerde irili ufaklı birçok taş parçası yerinden kayıp düşmektedir. Etkinlik günü sporcunun ayağı altından kayan irice bir taş parçası aşağıdaki diğer sporcunun uyluk ön kısmına (rectus femoris) çarpmış ve kas ezilmesi oluşmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir