Halide Edip Yolu 3.Etapta 23 Km’lik Faaliyet Tamamlandı

Skyrunning Spor Kulübü Dünya Kadınlar Günü kutlamalarına özel olarak kurguladığı beş etaplı hiking etkinliğinden üçüncü etabın etkinliğini, Antalya Ultra® parkurlarından olan Halide Edip Yolu’nda düzenledi. Sporcular bu üçüncü etaptaki 23 Km’lik faaliyeti 20 Mart 2022 Pazar günü Kırkgözhan-Karain-Karakirse güzergahında başarıyla tamamladı.

Pazar sabahı Antalya kent merkezinden Bıyıklıya ulaşan sporcular, tarihi Kırkgözhan ve su kaynağını ziyaretle, göl kıyısından yürümenin imkansızlığını gördüler. Yeni açılan hipodrom yakınındaki çoban evi yanından kanal boyunca Yağca istikametinde ilerleyip, Karaine yön verdiler. Mağara ziyaretine müteakiben yamaçtaki eski DSİ kanalı ve antik yapı kalıntısı, zeyin bahçeleri ve Yağca Bükündeki sakız koruluğu geçilerek Aydınlar mahallesine (Karakirse) ulaştılar.

Fotoğraf: AntalyaUltra®, 20.03.2022 – 11:10 Yağca mevkii.

Bu etkinlikte Karain mağarasındaki yarasa sürüsü kaya oyuğundaki yerlerinde izlenebildi. Kırkgöz su kaynağı kenarındaki kayaçtan yürümeyi hedeflemiş isek de, suyun yükselmesi nedeniyle geçiş yolunun kapandığı yerinde gözlendi. Daha önceden de Bıyıklı, Kömürcüler ve Yağca muhtarları ile yapılan telefon görüşmesinde, Kırkgöz gölündeki suyun 1987 yılından bu yana en yüksek su seviyesine ulaştığı ve geçit vermediği bilgisi alınmış idi.

Kırkgöz su kaynağı ile Karain arasında, dağ yamacında davarların bıraktığı bir iz var ise de bu alternatif yolu gelecekte deneyimlemenin nasip olması temenni edildi.

Sporcular Halide Edip Yolu 4.Etabında buluşmak üzere sözleştiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir