Halide Edip Yolu

Günümüzde toplumsal eşitliğe yönelik gelişmeler olmasına rağmen, medyadaki haberler dikkate alındığında, kadınlar ayrımcılığa ve şiddete maruz kalmaktadır. Halide Edip Yolu güzergâhındaki emareler ise Antalya yöresinde evvelden bu yana kadına verilen değeri ortaya koymaktadır.

Antalya’daki Karain ve Suluin gibi mağaralarda karşılaşılan kadına dair izler, Bademağacı Höyüğü’ndeki anatanrıça idolleri ve mutfak kültürü, milli mücadelenin kadın kahramanı Halide Edip’in 1922 ilkbaharı ve yazında bu yöreden gelip geçmesi, bölgedeki Kadın Dağı. Bu tarihi emareler bize bu bölgede güçlü kadının ayak izinin varlığını göstermektedir.

Tarih bize geçmişten bu yana Anadolu kadınının her daim güçlü bir insan olarak varlığını sürdürdüğünü aktarmaktadır. Yakın tarihimizde kadınların binlercesi Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda büyük yararlılıklar göstermiş, yurdu için canını feda etmiştir.

Halide Edip Yolu kahraman ve güçlü Türk kadınlarının bilinçlerde yaşatılması, ecdadımıza sahip çıkılması ve değerlerimizin yaşatılması amacıyla spor ve kültür yaşamımıza kazandırılmıştır.

Halide Edip Yolu, bir AntalyaUltra® Parkurudur. Şimdilik 100 Km olan güzergâhın zemini doğa yürüyüşüne, koşmaya, dağ bisikleti süremeye veya at binmeye uygundur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir