Saint Paul Trail® Peri Çayı – Belek Halk Plajı Etabı 18Km

Skyrunning Spor Kulübü tarafından Saint Paul Trail® Peri Çayı – Belek Halk Plajı Etabı’nda, 20 Şubat 2022 Pazar günü kumda hiking (doğa yürüyüşü) faaliyeti düzenlendi.

Antalya kent merkezinden Manavgat Gündoğdu mahallesi Kısalar Köyüne ulaşan sporcular, ilk olarak Peri Çayının Akdeniz ile kavuştuğu balıkçı barınağına vardılar. Barınaktan yaklaşık 300 m ötede Kısalar Mevkiinde, Akdeniz üniversitesince çalışma başlatılan I. Derece ve 3. Arkeolojik sit alanında, arazinin dere tarafında yer alan hamam kalıntısı ve çevresinde yerde binlerce seramik kırıntılarının olduğu izlendi.

Fotoğraf: Antalya Ultra®, Hamam Binası, 20.02.2022 – 09:56

Araştırmacılar da bu alanın, önemli bir seramik üretim merkezi olduğunu ve çevresinde birkaç tane yapı kalıntısı ve bu yapı kalıntılarından bir tanesinin de hamam olduğunu aktarmaktalar.

Fotoğraf: Antalya Ultra® sporcular ve Akdeniz.

Faaliyet esnasında sporcular derin olmayan derelerden geçerken paçaları sıvadı, Köprüçay doğu kıyıdan batı kıyıya yat yardımı ile ulaştı ve Boğazkent bitiminde Belek kıyısına kayıkla geçtiler. Belek Halk Plajına ulaşıldığında 18.500 m yüründüğü anlaşıldı.

Ülkemizin en prestijli bu tatil beldesinde, otellerin sıralandığı Boğazkent ve Belek kıyısında antrenman yapan yabancı spor takımlarına rastlandı. Turizm merkezlerinde yeni sezona hazırlık çalışmasının da hızla devam ettiği gözlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir