Antalya Ultra® Parkuru SkyrunningTr® Saklıkent Bakırlı Tepe (2514m) Etabı 12 Km

Skyrunning Spor Kulübü tarafından Antalya Ultra® parkuru Saklıkent Bakırlı Tepe Etabında 26 Aralık 2021 Pazar günü zirve tırmanışı faaliyeti düzenlendi. Bu faaliyette, Saklıkent yerleşim alanından TÜBİTAK Gözlemevi yerleşkesinin bulunduğu Bakırlı Tepe’ye çıkılmasına müteakiben Saklıkent yerleşim alanına inilmesi hedeflendi.

Faaliyet öncesi yapılan kontrolde, bir hafta evvelinden itibaren ara sıra kar yağdığı ve rüzgarın taşıdığı karın arazide bazı yerlerde yığınlar oluşturduğu ve kar tabakası yüzeyinin donduğu gözlendi.

Yürüyüşe Saklıkent Kooperatifi kafeteryası yanından başlandı, teleferik hattının sağında kalan ve TÜBİTAK Gözlemevine çıkan karla kaplı yol tırmanış güzergahı olarak esas alındı. Başlangıçta hava açık ve güneşli ise de yukarılara tırmandıkça sis yoğunlaştı.

TÜBİTAK Yerleşkesi güvenlik noktasına ulaşıldığında, kontrolden geçilip tırmanışa devam edildi. Zirveye 600 m kala daha önceden hiç kimsenin geçmediği kar yığınına bata çıka, güneşin sisin ötesinde hayal meyal fark edildiği bir ortamda, yorulmaya değen keyifle dokuz sporcu zirveye ulaştı. Zirvede ara sıra dağılan sisin perdesinin ardında uçsuz bucaksız karla kaplı tepeler, sis ve bulutlar gözlenebiliyordu. Kısa molada fotoğrafların çekilmesine müteakiben geri dönüş başladı.

Fotoğraf: Antalya Ultra®, Beydağlarında kar, 26.12.2021 – 15:03:00

Bakırlı Tepe faaliyeti 1860 m rakımda başladı ve 2514 m irtifaya ulaşıldı ve aynı noktaya geri dönüldü. Takriben 700 m tırmanılıp inildi ve toplam 12 km kat edildi.

Bakırlı Tepe Zirve tırmanışı faaliyeti esnasında sporcular gözlemevini ziyaret etme ve astronomdan galaksimiz hakkında bilgi alma şansına da kavuştu.

Fotoğraf: Antalya Ultra®, TÜBİTAK Teleskop, 26.12.2021 – 14:33:53

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir