SkyrunningTr® Parkuru Kapıkaya – Güneyce Etabı

Bu etkinlikte sporcular Isparta iline bağlı Güneyce Köyü kırsalında yürüyebilecek ve Kapıkaya’da tarihle iç içe olacaktır. Etkinlik için 10 Eylül 2020 – Perşembe günü saat 18.00’a kadar (gündüz saat 09:00-18:00 arasında) kesin kayıt yaptırmalıdır.

Faaliyete katılacak sporcular aşağıda yer alan şartnameyi okumak ve dağcılık spor kurallarına uymakla yükümlüdür.

PARKUR ŞARTNAMESİ 
Etkinlik Adı : SkyrunningTr® Parkuru Kapıkaya -Güneyce Etabı
Etkinlik Tarihi :  13 Eylül 2020 Pazar
Parkur Uzunluğu :  15 Km
Rakım :  1372 m
Yer/Zemin Tanımı :  Toprak, taşlık ve kaya
Tehlikeler :  Kırsalda ormanlık alan, şev.
Bitki Örtüsü: :  Çam, sedir ve ardıç ormanı ve kısmen makilik
Zorluk Derecesi :  Kolay
Su Durumu :  Yanınızda enaz 3 litre su bulundurunuz
Antalya’ya Uzaklık :  110 Km
Etkinlik Alanı :  Isparta ili kırsalı 
Varış Yeri :  Güneyce Köyü
Hava Durumu :  32°C 
Hedeflenen Zaman :  7 saat
Yiyecek Durumu :  Günlük kumanyasını her katılımcı kendi getirir
Sağlık Önlemleri :  Faaliyete maske ve kişisel dezenfeksiyon ile gelmek ve HES kodu ibraz etmek zorunludur
Hareket Saati :  07:00
Dönüş Saati :  20:00
Kontenjan :  12 (oniki) kişi
Yürüyüş Lideri :  Mürşidin DEMİRCAN
İrtibat Telefonu :  533 710 46 70
Hareket Yeri :  Nasrettin Hoca Parkı-Portakal Çiçeği Bulvarı
Güzergah :  Kırcami Portakal Çiçeği Bulvarı – ABB Hizmet Binası – Isparta Yolu
Dikkat :  Buluşma noktasında 15 dakika önce hazır olun
Gerekli Malzemeler :  Doğa yürüyüşlerinde gerekli malzemeler
Kurallar :  Doğa yürüyüşü kuralları
Açıklama :  Faaliyet günü meteorolojik karakterli doğal sebeplerle veya kamu erkinin talimatına istinaden rehber, parkur güzergahında değişiklik yapmaya yetkilidir.

Antik Dönem’deki adı bilinmeyen Kapıkaya yerleşmesi Isparta İli’nin güneydoğusunda, Güneyce Köyü’nün 3 km. güneybatısında yer alır. Kapıkaya, çevresindeki Sandalion, Prostanna, Mallos yerleşmeleri gibi Hellenistik Dönem’de askeri amaçlarla kurulmuş antik yerleşim yerlerinden biridir.

Kapıkaya Pisidia bölgesinde tek başına bir askeri yerleşme olmayıp, güneyden kuzeye uzanan, birbiriyle bağlantılı ve bölgenin genel savunmasını sağlayan bir dizi askeri yerleşmeden biridir. Kapıkaya, savunma amaçlı kurulmuş diğer Hellenistik askeri yerleşmeler gibi Roma İmparatorluk Dönemi’nde önemini yitirmiş, ancak Geç Antik Dönem’den itibaren yeniden önem kazanmıştır. Kapıkaya’nın savunması büyük oranda fiziki coğrafyasının sunduğu olanaklarla sağlanmıştır.

Bu etkinlikte Isparta ili Güneyce Köyünde yaklaşık 1.200 m rakımdaki patika yollarından 1370 m irtifadaki Kapıkaya’ya ulaşılıp gezilecek, yakınındaki devasa hangar tipindeki Cevizli Mağarasına uğranacak, çoban çeşmesindeki molaya müteakiben yaklaşık 700 m rakıma inilip, Isparta Antalya karayolu civarında araçla buluşulacaktır. Yürümesi kolay, zorlanılmayacak bir parkurdur.

Fotoğraf: MD, 15.09.2020-11:15 Cevizli Mağara

Yürüyüş süresince geçilecek arazi Aksu havzası ekosisteminin tüm güzelliği yansıtmakla; çam, ardıç, meşe ve çınar ağaçları arasındaki patikalarda yürünecek, antik dönem garnizon kenti gezilecek ve günümüzün en ilginç kaya tırmanış duvarlarını gözlemek nasip olacaktır. Fotoğraf ve video cihazı yanınıza almayı unutmayınız.

SkyrunningTr® Dernek Tüzüğü ve ilgili mevzuat uyarınca; Derneğin üyeleri ve yakınları ile kulübün lisanslı sporcuları yararına çeşitli sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenlemektedir.

Yılı için geçerli bir lisansa sahip olan her hangi bir engeli bulunmayan sporcular, SkyrunningTr® Yönetiminin uygun görmesi halinde SkyrunningTr® ve dağcılık spor kurallarına riayet etmek şartıyla  etkinliklere katılabilir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir