Topçu Yolu®Maden Koyu – Çıralı Etabı

SkyrunningTr® tarafından 15 Mart 2020 – Pazar günü düzenlenecek hiking (günü birlik doğa yürüyüşü) etkinliğinde; Kemer ilçesi kırsalında uzun bir yürüyüş gerçekleşecek olup, bu etkinlikte Antalya-Kumluca karayolunda Ulupınar  ormanında, Çeşi Tepe istikametindeki arazör yolundan, Atbükü Koyuna devamla, Tekirova-Çıralı patikası takiple Maden,Kral, Boncuklu ve Kargılı Koyları ve Kara Burun geçilerek Çıralı Plajında sahilinden devam edilip Ulupınar deresi üzerindeki köprüye ulaşıldığında faaliyet sona erecektir. Katılımcı sayısı kontenjanla sınırlıdır.

PARKUR BİLGİLERİ

Etkinlik Adı :   Topçu Yolu® Maden Koyu – Çıralı Etabı
Parkur Uzunluğu :   20 Km
Etkinlik Alanı :  Antalya ili Kemer ilçesi kırsalı
Etkinlik Tarihi :  15 Mart Pazar
Güzergah :  Kırcami-ABB Hizmet Binası-100 Yıl Bulvarı-Atatürk Bulvarı-Sarısu-Kemer-Ulupınar Çeşi orman yolu.
Hareket Saati :  07:30
Dönüş Saati :  18:00
Etkinlik Rehberi :  Mürşidin Demircan
Dernek İrtibat Telefonu :  533 710 46 70
Dikkat   Sporcular kararlaştırılan buluşma noktasında 15 dakika önceden hazır olmalıdır.
:

SkyrunningTr® Dernek Tüzüğü ve ilgili mevzuat uyarınca; Derneğin üyeleri ve yakınları ile kulübün lisanslı sporcuları yararına çeşitli sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenler. 2020 yılı vizeli sporcu lisansı ibraz eden sporcular gruba uyum sağlamak ve aykırı davranışlarda bulunmamak şartıyla Yönetim Kurulunun uygun görmesi halinde doğa yürüyüşü etkinliklerine katılabilirler.

Antalya kent merkezine 60 kilometre mesafede, Kemer ilçesi Ulupınar ormanında başlayacak olan bu etkinlik için 12 Mart 2020 – Perşembe günü saat 19.00‘a kadar ön kayıt yapılması gerekir.

Parkurun Zorluk Endeks Değeri: Ulupınar Sapağı Maden Koyu Çiralı

Kulübümüz etkinlikleri için ilk defa kayıt yaptıracak adaylar, başvuru işlemini gerçekleştirdikten sonra gündüz saat 09.00 – 17.00 arasında, 533 710 46 70 numaralı telefonu arayarak kayıtlarını teyit ettirmelidir. Telefon ile teyit edilmeyen başvurular dikkate alınmamaktadır. Kayıtları onaylanan katılımcılara geri dönüş yapılacaktır.

Bitki Örtüsü: Açık alan kısmen yüksek boylu çam ormanı.

Su Durumu: Tüm katılımcıların yanlarında enaz 2,5 litre su bulundurmaları yararlıdır.

Zorluk Derecesi: Çeşi Tepe istikametindeki orman yolunda başlayacak olan bu etkinlik genel olarak denize doğru iniş ağırlıklı olup, Tekirova-Çıralı patikasına ulaşıldığında ise birçok irili ufaklı tepeden ve yamaçlardan iniş-çıkış yaklaşık 640 m yükseklik kazanılacak bir parkurdur. Parkur zeminin %90’nı kayaç olmakla, son 3 km kumda yürünecek ve Çıralı yerleşim alanında Ulupınar deresi üzerindeki köprüye ulaşıldığında faaliyet tamamlanacaktır. Etkinlik süresince, sanki Mars’ta imiş hissi veren yüzeylerden geçilecek, deniz kıyısına ulaşıldığında ise güney-batı Akdeniz’in en güzel koyları ve manzaraları izlenecektir. Şartların müsait olunması halinde, iyi derecede yüzme bilen sporcular bu koylarda denize girebilecektir. Daha önceden davar yollarında, patikalarda, taşlık ve kayalık zeminde, ıslak veya kuru toprak veya kum arazide uzun mesafeli doğa yürüyüşlerine katılmamış kimseler ile uzun yürüyüş tamamlamayan kişiler için ZOR bir parkurdur. Bu etkinlikte yaklaşık değerlerle; 6 saat yürünüp 20 Km mesafe katedilecektir.

Hava Durumu: Etkinlik günü Kemer bölgesinin bulutlu ve 19 derece olması beklenmektedir.

Güzergâh: Kırcami mevkinde kulüp merkezi önünden hareket eden araç ile ABB Hizmet Binası-100 Yıl Bulvarı-Atatürk Bulvarı-Sarısu’dan Kumluca Antalya karayolundan Kemer ilçesi Ulupınar mahallesi Çeşi orman yoluna ulaşılacaktır. Etkinlik neticesinde Çıralı yerleşim alanından araçla Antalya kent merkezine geri dönülecektir.

Parkur Hakkında: Doğa yürüyüşü esnasında Atbükü Koyunda, Cumhuriyet dönemine ait maden işletmesi yapı kalıntıları ziyaret edilebilecektir.

NOT: Bu etkinlik Akdeniz Bölgesinin kış şartlarında gerçekleşeceğinden, sporcu ayakkabıları su geçirmez ve boğazlı (konçlu) giysileri kış şartlarına uygun olmalı, yanlarında yeteri kadar kumanya, su ve diğer kişisel malzemelerini bulundurmalıdır.

Doğa yürüyüşü kuralları, doğa yürüyüşlerinde gerekli malzemeler ile ilgili bilgi ve öneriler kulübün (www.skyrunnintr.org) internet sayfasında yer almaktadır.

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir