SkyrunningTr® Parkuru Töngüşlü – Kaşıkçı – Kocabelen – Silyon Etabı

SkyrunningTr® 23 Şubat 2020 – Pazar günü, Serik ilçesi Töngüşlü mahallesi kırsalında başlayıp Silyon Antik Kentinde sona erecek hiking (günü birlik doğa yürüyüşü) etkinliği düzenleyecektir. Katılımcı sayısı kontenjanla sınırlıdır.

PARKUR BİLGİLERİ

Etkinlik Adı : SkyrunningTr® Parkuru Töngüşlü – Kaşıkçı – Kocabelen – Silyon Etabı
Parkur Uzunluğu :  15 Km (minimum)
Etkinlik Alanı :  Serik ilçesi kırsalı, Töngüşlü mahallesi ile Yanköy mahalleleri arasında
Etkinlik Tarihi :  23 Şubat 2020 Pazar
Güzergah :  Kırcami – ABB Hizmet Binası Yanı – Kızılırmak Caddesi – Köroğlu Bulvarı – Aşık Veysel Caddesi – Gazi Bulvarı – Cırnık Köprüsü – Havaalanı Kavşağı – Expo Center – Gebiz Yolu – Töngüşlü
Hareket Saati :  07:30
Dönüş Saati :  17:00
Etkinlik Rehberleri :  Mürşidin DEMİRCAN
İrtibat Telefonu :  0533 710 46 70
Dikkat :  Sporcular kararlaştırılan buluşma noktasında 15 dakika önceden hazır olmalıdır.

SkyrunningTr® Dernek Tüzüğü ve ilgili mevzuat uyarınca; Derneğin üyeleri ve yakınları ile kulübün lisanslı sporcuları yararına çeşitli sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenler. 2020 yılı vizeli sporcu lisansı ibraz eden sporcular gruba uyum sağlamak ve aykırı davranışlarda bulunmamak şartıyla Yönetim Kurulunun uygun görmesi halinde doğa yürüyüşü etkinliklerine katılabilirler.

Antalya kent merkezine 40 kilometre mesafede, Serik ilçesi Tongüşlü mahallesi kırsalında başlayacak olan bu etkinlik için 20 Şubat 2020 – Perşembe günü saat 19.00‘a kadar aşağıdaki linkten ön kayıt yapılması gerekir.

 ➡ Kayıt kapanmıştır.

Kulübümüz etkinlikleri için ilk defa kayıt yaptıracak adaylar, başvuru işlemini gerçekleştirdikten sonra gündüz saat 09.00 – 17.00 arasında, 533 710 46 70 numaralı telefonu arayarak kayıtlarını teyit ettirmelidir. Telefon ile teyit edilmeyen başvurular dikkate alınmamaktadır. Kayıtları onaylanan katılımcılara geri dönüş yapılacaktır.

Bitki Örtüsü: Açık alan makilik, yüksek boylu çam ormanı ve kısmen genç çam ormanı.

Su Durumu: Tüm katılımcıların yanlarında enaz 2 litre su bulundurmaları yararlıdır.

Zorluk Derecesi: Tongüşlü mahallesinden başlayacak olan bu etkinlikte yüksek olmayan küçük yamaçlarda iniş-tırmanışı olan, kısmen kayaç kısmen toprak zeminde ve makilik arazide Büğüşlü  ve Tekköy arasından geçilerek Yanköy civarındaki Silyon Antik Kentine ulaşılacak, harabe dolaşıldıktan sonra yakınındaki çiftçi evlerine ulaşıldığında faaliyetimiz tamamlanacaktır. Daha önceden davar yollarında, orman patikalarında, taşlık ve kayalık zeminde, ıslak veya kuru toprak arazide ve çim parkurlarda uzun mesafeli doğa yürüyüşlerine katılmış deneyimli kimseler için uygun bir etkinliktir. Katılımcıların göstereceği performansa göre rehber mesafeyi azaltıp, arttırabilecektir.

Hava Durumu: Etkinlik günü Serik bölgesi 14 derece ve yağmur geçişleri olması beklenmektedir.

Güzergâh: Kırcami mevkinde kulüp merkezi önünden hareket eden araç ile Aksu ilçesi geçilip Gebiz beldesi yolundan Tongüşlü mahallesine ulaşılacaktır. Yürüyüşe Tongüşlü kırsalından başlanacak Kaşıkçı ve Kocabelen geçilip Yanköy mahallesi civarındaki Silyon Antik Kentine ulaşılıp burada Kocagözler mevkinden araçla Antalya kent merkezine geri dönülecektir.

Parkur Hakkında: Doğa yürüyüşü esnasında geçmiş yüzyıllarda önemli askeri bölge olan Silyon Antik Kenti ziyaret edilecektir. Bölgeye hakim bir tepe üzerinde kurulu bu antik yerleşim yeri Pamfilia arazileri ile Akdenizi gözleyen ve kontrol eden stratejik bir noktaya kurulmuş idi.

NOT: Bu etkinlik Akdeniz Bölgesinin kış şartlarında gerçekleşeceğinden, sporcu ayakkabıları su geçirmez ve boğazlı (konçlu) giysileri kış şartlarına uygun olmalı, yanlarında yeteri kadar kumanya, su ve diğer kişisel malzemelerini bulundurmalıdır.

Doğa yürüyüşü kuralları, doğa yürüyüşlerinde gerekli malzemeler ile ilgili bilgi ve öneriler kulübün (www.skyrunnintr.org) internet sayfasında yer almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir