SkyrunningTr® Parkuru Kuzdere-Çatak Deresi-Cuma Yeri Etabı

SkyrunningTr® 2 Şubat 2020 – Pazar günü, Antalya ili Kemer ilçesi Kuzdere ve Tekirova mahalleleri kırsalında hiking (günü birlik doğa yürüyüşü) etkinliği gerçekleştirecektir.  Katılımcı sayısı kontenjanla sınırlıdır.

Etkinliğe katılan sporcular.

PARKUR BİLGİLERİ

Etkinlik Adı : SkyrunningTr® Parkuru Kuzdere-Çatak Deresi-Cuma Yeri Etabı
Parkur Uzunluğu : 15 Km
Etkinlik Alanı : Kemer, Kuzdere ve Tekirova mahalleleri kırsalı
Etkinlik Tarihi : 2 Şubat 2020 Pazar
Güzergah : Kırcami-ABB Hizmet Binası Yanı-100.Yıl Bulvarı-Atatürk Bulvarı -Liman-Kemer-Kuzdere
Hareket Saati : 07:30
Dönüş Saati : 18:00
Etkinlik Rehberi : Mürşidin DEMİRCAN
İrtibat Telefonu : 0533 710 46 70
Dikkat : Sporcular kararlaştırılan buluşma noktasında 15 dakika önceden hazır olmalıdır.

SkyrunningTr® Dernek Tüzüğü ve ilgili mevzuat uyarınca; Derneğin üyeleri ve yakınları ile kulübün lisanslı sporcuları yararına çeşitli sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenler. 2020 yılı vizeli sporcu lisansı ibraz eden sporcular gruba uyum sağlamak ve aykırı davranışlarda bulunmamak şartıyla Yönetim Kurulunun uygun görmesi halinde doğa yürüyüşü etkinliklerine katılabilirler.

Antalya kent merkezine 45 kilometre mesafede, Kemer ilçesi Kuzdere mahallesinde başlayacak olan bu etkinlik için 30 Ocak 2020 – Perşembe günü saat 19.00‘a kadar aşağıdaki linkten ön kayıt yapılması gerekir.

Kayıtlar kapanmıştır.

Kulübümüz etkinlikleri için ilk defa kayıt yaptıracak adaylar, başvuru işlemini gerçekleştirdikten sonra gündüz saat 09.00 – 17.00 arasında, 533 710 46 70 numaralı telefonu arayarak kayıtlarını teyit ettirmelidir. Telefon ile teyit edilmeyen başvurular dikkate alınmamaktadır. Kayıtları onaylanan katılımcılara geri dönüş yapılacaktır.

Bitki Örtüsü: Çam ormanı

Su Durumu: Tüm katılımcıların yanlarında 1,5 litre su bulundurmaları yararlıdır.

Zorluk Derecesi: Kuzdere kenarında 40 m rakımdan, Tahtalı Dağı yamacında devamlı yukarı doğru tırmanışı olan bu uzun parkurumuzda, teleferiğin ilk ayağına kadar 8 km yürünüp 722 m rakıma ulaşıldığında buradaki antik harabede verilecek mola sonrası, batı yönden güneye doğru Tekirova Cumayeri mahallesi istikametinde 7 km devamlı aşağı doğru yürünüp 20 m rakıma inildiğinde toplam 15 km tamamlanmış olacaktır. Daha önceden orman patikasında, taşlık zeminde devamlı yukarı tırmanış ve aşağı doğru inişi olan parkurda doğa yürüyüşlerine katılmış deneyimli kimseler için uygun bir etkinliktir. Katılımcıların göstereceği performansa göre rehber mesafeyi azaltıp, arttırabilecektir.

Hava Durumu: Etkinlik günü bölgede 13 derece, güneşli-parçalı bulutlu arası ve yağış beklenmektedir.

Güzergâh: Kırcami mevkinde kulüp merkezi önünden hareket eden araç ile Antalya Büyükşehir Belediyesi karşısı yaya üst geçidi-100.Yıl Bulvarı-Atatürk Bulvarı-Liman-Kemer-Kuzdere mahallesine ulaşılacak ve yürüyüş tamamlandığında Tekirova Cumayeri mahallesinde münhal alandan araçla kent merkezine geri dönülecektir.

Parkur Hakkında: Doğa yürüyüşü esnasında Tahtalı teleferiği ilk ayağına ulaşılacak, bu alandaki antik yapı kalıntıları görülecek ve Antalya körfezi ile Beydağlarının bütünleştiği muhteşem manzara izlenebilecektir.

NOT: Bu etkinlik Akdeniz bölgesinin kış şartlarında gerçekleşeceğinden, sporcu ayakkabıları su geçirmez ve boğazlı (konçlu) giysileri kış şartlarına uygun olmalı, yanlarında yeteri kadar kumanya, su ve diğer kişisel malzemelerini bulundurmalıdır.

Doğa yürüyüşü kuralları, doğa yürüyüşlerinde gerekli malzemeler ile ilgili bilgi ve öneriler kulübün (www.skyrunnintr.org) internet sayfasında yer almaktadır.

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir