Topçu Yolu®

BU ETKİNLİK 12 OCAK 2020 – PAZAR GÜNÜ 35 SPORCUNUN KATILIMI İLE YAPILMIŞTIR

KATILIMCI LİSTESİ

SkyrunningTr® 12 Ocak 2020 – Pazar günü, Antalya ili Kaş ilçesi Bayındır mahallesi kırsalında hiking (günü birlik doğa yürüyüşü) etkinliği gerçekleştirecektir.

1917 yılında Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşları Halil İbrahim Günaydın, Durmuş Savaşçı ve şehit düşmüş 38 nefer ile diğer askerlerin takip ettiği bu tarihi yolda yıllar sonra ilk yürüyen Skyrunning Türkiye® olsun istedik ve adını Topçu Yolu® dedik.

Topçu Yolu® yürüyüşüne SkyrunningTr® sporcuları ve üyeleri ile misafirleri katılabilecektir. Katılımcı sayısı kontenjanla sınırlıdır.

PARKUR BİLGİLERİ

Etkinlik Adı : Topçu Yolu® – (Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul ve Silah Arkadaşları Anısına)
Parkur Uzunluğu : 10 Km
Etkinlik Alanı : Kaş, Bayındır mahallesi kırsalı
Etkinlik Tarihi : 12 Ocak 2020 Pazar
Hareket Yeri : Antalya Orduevi Önü, Cumhuriyet Meydanı
Hareket Saati : 07:00
Dönüş Saati : 21:00
Etkinlik Rehberi : Fahri Aslan ve Mürşidin DEMİRCAN
İrtibat Telefonu : 0533 710 46 70
Dikkat : Buluşma noktasında hareket saatinden 15 dakika önce hazır olunuz.

SkyrunningTr® Dernek Tüzüğü ve ilgili mevzuat uyarınca; Derneğin üyeleri ve yakınları ile kulübün lisanslı sporcuları yararına çeşitli sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenler. Spor yapabilirsağlık raporu, kimlik ve vesikalık fotoğraf  ibraz eden sporcu adayları gruba uyum sağlamak ve aykırı davranışlarda bulunmamak şartıyla Yönetim Kurulunun uygun görmesi halinde doğa yürüyüşü etkinliklerine katılabilirler.

Antalya kent merkezine 180 kilometre mesafede, Mustafa Ertuğrul Aker Hatıra Ormanı’nın bulunduğu Bayındır mahallesi Ağalar mevkinde başlayacak olan bu etkinlik için 9 Ocak 2020 – Perşembe günü saat 17.00 ‘a kadar aşağıdaki linkten ön kayıt yapılması gerekir.

KAYITLARIMIZ KAPANMIŞTIR

Kulübümüz etkinlikleri için ilk defa kayıt yaptıracak adaylar, başvuru işlemini gerçekleştirdikten sonra gündüz saat 09.00 – 17.00 arasında, 533 710 46 70 numaralı telefonu arayarak kayıtlarını teyit ettirmelidir. Telefon ile teyit edilmeyen başvurular dikkate alınmamaktadır. Kayıtları onaylanan katılımcılara geri dönüş yapılacaktır.

Bitki Örtüsü: Çam ve makilik

Su Durumu: Tüm katılımcıların yanlarında 1,5 litre su bulundurmaları yararlıdır.

Zorluk Derecesi: Kolay bir parkurdur. Daha önceden doğa yürüyüşlerine katılmış kimseler için uygun bir etkinliktir. Katılımcıların göstereceği performansa göre rehber mesafeyi azaltıp, arttırabilecektir.

Hava Durumu: Etkinlik günü bölge 17 derece olması beklenmektedir.

Güzergâh: Antalya Orduevi önünden bineceğimiz araç ile Kemer, Kumluca, Finike, Demre üzerinden Kaş ilçesi Bayındır mahallesine ulaşılacak ve aynı araçla kente geri dönülecektir.

Parkur Hakkında: Bayındır mahallesi Ağalar mevkinde yaklaşık 240 m rakımdan yürüyüşe başlanacak, yolda o bölgeye has birçok tarihi su sarnıcı gözlenebilecek,  ormana ait alandan Kepez Tepesi mevkinde Kekova Özel çevre Koruma Bölgesi ve Limanağazı III.Derece Sit Alanı sınırlarında yer alan I.Dünya Savaşı sırasında Topçu Mülazım Mustafa Ertuğrul komutasında İngiliz uçak savaş gemisi Ben My Chree’nin batırıldığı mevziler ile karakol binası ve antik kule yapısının bulunduğu yaklaşık 130 m rakımdaki tepeye çıkılacak ve bu noktadan sonra aşağı doğru kıyıya Limanağazı’na inilecektir. Hava şartları ve katılımcıların performansına göre Kaş merkezine Akdeniz kıyısından yürüyerek veya denizden yatla ulaşılacaktır.

NOT: Bu etkinlikte sporcular için kask zorunlu değildir. Ancak etkinlik Akdeniz bölgesinin kış şartlarında gerçekleşeceğinden, sporcu ayakkabıları su geçirmez ve boğazlı (konçlu), giysileri kış şartlarına uygun olmalı, yanlarında tozluk, eldiven ve güneş gözlüğü bulundurmalıdır.

Doğa yürüyüşü kuralları, doğa yürüyüşlerinde gerekli malzemeler ile ilgili bilgi ve öneriler kulübün (www.skyrunnintr.org) internet sayfasında yer almaktadır.

One Reply to “Topçu Yolu®”

  1. Topçu Yolu Parkurunun kml veya kmz (Google Earth da açılabilir) dosyasını da yayınlarmısınız?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir