SkyrunningTr® Antalya Kepez Nevzat Saygan Levent Saygan Anadolu Lisesi’nde

Antalya Kepez Nevzat Saygan Levent Saygan Anadolu Lisesi’nde 17.05.2019 günü düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan SkyrunningTr® dernek başkanı Demircan, öğrencilere Doğa Sporlarının Sağlık İle İlişkisi Hiking, Trekking ve Skyrunning sporları hakkında bilgiler sunup, skyrunning spor disiplinini detaylı olarak tanıttı.

Fotoğraf: MD, 9.ncu sınıflar, 17.05.2019 – 10:21

Müdür yardımcısı ve beden eğitimi öğretmeni Tahir Kürşat Altıntaş hocanın koordinasyonu ve coğrafya öğretmeni Ersin Erdem hocanın rehberliğinde, iki ayrı konuşma ile gerçekleşen bu seminere 9.ncu ve 10.ncu sınıf öğrencileri dinleyici olarak katıldı.

Sınıflardaki akıllı tahtalarda görsel olarak sunum yapan dernek başkanı Demircan; bir insanın özellikle küçük yaşlardan itibaren spor yapması ve yaşamı süresince devam ettirmesi halinde, ferdin daha seyrek olarak sağlık sorunuyla karşılaştığını aktardı.

Öğrencilere, skyrunning spor disiplininin yeni bir spor dalı olduğu, 14-16 yaş grubundan itibaren bu sporun yapılabileceği, doğaya ve dağlara yönelik hiking, trekking ile skyrunning branşının sevilip benimsenebileceği vurgulanmış, çeşitli spor branşları ile uğraşan öğrencilerin skyrunninge daha çok ilgi gösterdikleri gözlenmiştir. Ancak, kaç öğrencinin fiilen sporla ilgilendiği gözlemlemek için yöneltilen soruda, çoğunluğun sessiz kalmasından, spor yapmanın genç dimağlardan epey uzak olduğu fark edilmiştir.

Hal böyle olmakla, öğrencilere Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk gençliği, sağlıklı yetişip spor yaparsa ulusumuzun geleceği güvence altındadır” dediği hatırlatılmış ve bu sözün geçmişte olduğu gibi, günümüz ve geleceğimiz için söylenen doğru bir tespit olduğu hatırlatılmıştır.

Fotoğraf: MD, 10.ncu sınıflar, 17.05.2019 – 10:40

Ersin hocanın aktardığına göre; “Genel başarı yönünden bir kıyaslama yapılırsa, okulumuz ilimizde akademik başarıyı yakalamıştır. Sporda da özellikle kız voleybol takımımız yıllardır finallerde oynama başarısını göstermekte, bazı öğrencilerimiz de ferdi olarak uzun atlamada ve uzak doğu sporlarında başarılı sonuçlar elde etmişlerdir. Son yıllarda, özellikle iyi birer sporcu olan bazı öğrenciler, kolejlerin kendilerine imkan sağlamasıyla bu özel okullara gitmekteler. Bu vaziyet devlet okullarını olumsuz yönde etkilemektedir.”

Kepez ilçesinde çevresi aydınlık bu güzide okulda verilen seminerin neticesinde öğrenciler ile fotoğraflar çekildi, okul bahçesine çıkıldığında 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle öğrenciler son provaya hazırlanmaktaydılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir