SkyrunningTr® Antalya Spor Lisesi’nde

Kepez ilçesinde yer alan Antalya Spor Lisesi’nde 02.05.2019 günü düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan SkyrunningTr® dernek başkanı Demircan, 9,10,11 ve 12.inci sınıfların öğrencilerine hiking, trekking ve skyrunning sporları hakkında bilgiler sunmuş, skyrunning spor disiplinini detaylı olarak tanıtmıştır.

Antalya Spor Lisesi müdürü Murat Yılmaz hocanın koordinasyonu ve okul müdür yardımcısı Abdülkadir Çal hocanın rehberliğinde, okul konferans salonunda 4 ayrı konuşma ile gerçekleşen bu seminere beden eğitimi öğretmenleri ile öğrenciler dinleyici olarak katıldı.

Fotoğraf: MD, İlk Grup Öğrenciler ile 02.05.2019 – 10:45

Eğitim öğretim müfredatına göre çeşitli spor branşlarında seçimini yapmış öğrenciler spor bilgilerinin verdiği ilhamla dernek başkanı Demircan’a; skyrunning spor disiplini hakkında birçok soru yönelmişlerdir. Özellikle 9.ncu sınıf öğrencileri, skyrunning spor disiplininin yeni bir spor dalı olduğunu öğrenmiş olmakla, 14-16 yaş grubundaki bu öğrenciler skyrunning sporuna daha çok ilgi ve heyecan göstermiş ve tatminkar cevaplar aramışlardır. Gelecekteki spor kariyerini hangi branşta sürdüreceği yönünde henüz kararsız olan öğrenciler, skyrunning branşını kendilerine yapacakları hedef spor dalı olarak seçebileceklerini aktarmışlar, ancak; antrenman ve antrenman şekilleri, antrenman alanı/mahalli, antrenör, yarışmalar, kategoriler, ödüller, milli sporcu olabilme gibi gelecekle ilgili haberleri duymak ve bilmek istemişlerdir.

Fotoğraf: MD, Yüzlerce kupadan birkaçı, 02.05.2019 – 12:08

Demircan, Türkiye’deki resmi organizasyonların bürokrasinin işleyişine bağlı olarak en yakın zamanda gerçekleşebileceği, skyrunning spor branşını seçmede 14-16 yaş grubunu bu spor dalında daha şanslı bir grup olarak gördüğünü aktarmıştır. Dört ders saati süren ve karşılıklı görüş alış verişinde bulunulan seminer esnasında öğrenciler ile toplu fotoğraflar çekilmiştir.

Fotoğraf: MD, Öğrenciler ile son grup, 02.05.2019 – 13:23

Günün şansına, elektriklerin kesik olduğu bu seminer günü, öğle üzeri; Çal hoca, Demircan ve öğrenciler karanlık bir okul yemekhanesinde bir arada yemek almışlardır.

Fotoğraf: MD, Yemekhane, 02.05.2019 – 11:39

Öğretmenler odasına çıkıldığında, yerleşik geleneğe göre içinde bulundukları ayda doğum günü olan öğretmenler için, topyekün bir doğum günü kutlama merasimine denk gelinmiştir.

Fotoğraf: MD, Öğretmen odası, 02.05.2019 – 12:05

Okul müdür yardımcısı Çal’a göre; “Okulumuzdaki eğitim her ne kadar spor ağırlıklı ise de, öğrencilere akademik öğretim de verilmektedir. Ancak, daha okullara yerleştirilirken, iyi birer sporcu olan öğrenciler, özel okullar tarafından tercih edilmekte ve sporda başarılı bu öğrenciler devlet okulu olan okulumuz yerine diğer kolejlere kaydolmaktadır. Bu gibi durumlar, spor okullarından beklenen spor ve sporcu performansını etkilemektedir.”

Okul bahçesi, anabina ve kapalı spor salonu dolaşıldığında, Antalya Spor Lisesi’nin çok küçük bir alan üzerinde kurulu olduğu, sporcu öğrencilerin antrenman yaptığı mevcut kapalı spor salonu ve bahçedeki sahanın ve bahçenin bir spor kompleksi olmadığını söyleyebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir